dagboek > overzicht
Dagboek april 2014Bekiek hele maand 
 
12 april om 20:01
 
Betoverende MUZT musical Heksen

Betoverend, een ander woord heb ik niet voor de lustrum musical van musicalopleiding Muzt van Kunstencentrum Atrium in Sneek. Vooraf was al aangekondigd dat Muzt groots uit zou pakken in verband met de viering van haar eerste vijfjarige bestaan. Die belofte is volledig waar gemaakt. Over de kleding en het decor kom ik superlatieven te kort. Laat ik mij maar beperken tot grandioos!

Deze productie is werkelijk een lust voor het oog, niks is perfect maar wat Muzt hier laat zien nadert de perfectie wel. Uiteraard is het verhaal en de zang in een musical een wezenlijk onderdeel. Voor Heksen zijn de bekende stukken Wicked en Wizard of Oz samen gebracht tot één voorstelling. Knap werk!!

De populaire liedjes uit de musicals krijgen ruime aandacht. Wicked is de story die vooraf gaat aan Oz, hierin wordt uitgelegd waarom de Blikken Man van blik is en hoe het nu komt dat de Laffe Leeuw laf is ( geworden ). Wat is goed en wat is kwaad? ‘ In deze goedaardige musical vol kwaadaardige heksen zullen we zien hoe je populair kunt worden maar ook gehaat ’, lees ik over de inhoud van deze voorstelling.

Maar er zijn nog veel meer thema’s die in deze musical spelen: jalousie en pesten om maar eens twee te noemen. Hoe actueel wil je het hebben?! Ondanks de lange zit, de voorstelling begon om 15.15 uur en ik kwam om 18.30 uur weer uit het theater, heb ik mij geen moment verveeld.

Choreograaf Raymond Guzman, muzikaal leider Dennis Dronkers en regisseur Iréne Martin kunnen trots zijn op hun pupillen. De mogelijkheden die het Theater aan de Westersingel biedt, worden door deze docenten met beide handen aan gegrepen. De komst van het theater heeft er mee voor gezorgd dat het niveau van de amateurproducties in Sneek e.o. steeds hoger wordt. Om een prachtig woord uit de musicaltekst van vanmiddag te gebruiken: GELUKWENSCITEERD voor de hele crew!

Vanmiddag was de voorstelling helemaal uitverkocht of er nog kaartjes voor de vanavond, morgen ( om 14.30 en 19.30 uur ) en dinsdag 19.30 uur zijn weet ik niet. Kijk even op de site van www.theatersneek.nl

Foto’s zijn eerder deze week gemaakt door Jan Douwe Gorter.