dagboek > overzicht
Dagboek april 2014Bekiek hele maand 
 
18 april om 11:35
 
Ömer Kaya bij The Passion in Groaningen

Gisteravend was The Passion in Groaningen, ut crossmediale projekt fanaf de Vismarkt in de stad. The Passion fertelt over ut lijden, sterven en de opstanding fan Jezus.

Onder de dúzenden besoekers waren ok un antal Snekers. Su weet ik dat CDA-raadslid Rinske Poiesz en har man Kees acte de présance gaven op spesjale útnoadeging fan biskop Gerard de Korte. Un ander SWF-raadslid, Ömer Kaya ( PvdA ) was ok prominent anwezch en wurdde deur Lieke van Lexmond kňrt interviewd. Ut wurdde un open minded gesprekje, dat op mij un soad indruk maakte!

Op de fraach fan Lieke van Lexmond antwoordt Omer: “ Ik ben zelf Islamitisch, maar ik denk dat wij als gelovigen zoveel gemeen hebben. Ik vind het heel erg mooi hoe het hier wordt uitgedragen. Ik denk dat wij één gemeenschappelijke deler hebben en dat is naastenliefde, ondanks dat het beestachtig weer is, is het toch één goede vibe terwijl wij aan het lopen zijn en dat vind ik prachtig.”


“ De overeenkomst tussen de Islam en het Christendom is, dat Jezus ook een belangrijke profeet in de Islam. En daarnaast is het dat het vooral gaat om de naastenliefde. Liefde is heel erg belangrijk en staat centraal in de geloven en ook buiten het geloof. Dat vind ik prachtig en daarom moet je vooral gaan mee lopen tijdens zo’n bijeenkomst!”

Wat un wize woarden fan un jonge politikus, un soad landeleke en mondiale politisy kanne der un puntsje an súge! Der sagen mear as 3 miljoën minsen naar de útsending!