dagboek > overzicht
Dagboek april 2014Bekiek hele maand 
 
23 april om 21:35
 
Fierljepnieuws

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst ( foto: Martin de Jong )

Afgelopen zaterdag hebben eigenaar Jos Tio van de Pollepleats en voorzitter Pieter Bult van de Nederlandse Fierljep Bond (NFB) hun samenwerkingsovereenkomst 2014 getekend. Eerder ondersteunde de Pollepleats al de fierljepdemo naar Litouwen, het NK in IJlst en ook de Nationale Competitie 2013. Met opnieuw de ondersteuning van de 5 topwedstrijden in het kader van de Nationale Competitie zetten partijen hun samenwerking voort. Deze wordt actiever doordat gasten van de Pollepleats bijvoorbeeld fierljepclinics kunnen volgen op haar eigen terrein of op de schansen van IJlst.

De Pollepleats had afgelopen zaterdag een open dag waar toekomstige gasten ongedwongen kennis konden maken met de faciliteiten van de topaccommodatie voor groepen met een gevarieerd programma. Uiteraard konden belangstellenden er ook fierljeppen onder leiding van Nederlands kampioen Thewis Hobma.

Visies Pollepleats en NFB

De Pollepleats is een topaccommodatie voor familiefeesten en bedrijfsmeetings en heeft haar gasten als doelgroep, maar verbindt zich als organisatie nadrukkelijk met haar omgeving. Dat doet ze door haar gasten (inclusief kinderen) veel buitenruimte te bieden voor ontspanning, maar actiever nog doordat gasten gebruik kunnen maken van boten om het water op te gaan of kennis kunnen maken met sportieve activiteiten.

Vanuit die verbondenheid met het Friese land en haar cultuur ondersteunt Pollepleats actief Friese cultuursporten als skűtsjesilen, Fries dammen en fierljeppen. De Pollepleats onderscheid zich dus nadrukkelijk van normale groepsaccommodaties door de drieslag van prachtige ligging in het Friese merengebied, de hoge kwaliteit van haar accommodatie en de sterke verbondenheid met Friese cultuursporten.

De NFB heeft als nationale koepelorganisatie van het fierljeppen een aantal taken, zoals de promotie en organisatie van het fierljeppen op nationaal niveau. Dit doet ze namens de twee bonden door nationale promotie en organisatie van het Nederlands Kampioenschap en de Tweekamp Holland – Friesland (beide eendaags, al jarenlang) en de Nationale Competitie (meerdaags, in 2013 gestart).

Voor de komende jaren heeft de NFB de ambitie om de Nationale Competitie verder uit te bouwen door meer wedstrijden te organiseren en deze ook buiten de huidige provincies te organiseren. De NFB krijgt een steeds prominentere rol in de promotie en organisatie van het fierljeppen in Nederland.