dagboek > overzicht
Dagboek april 2014Bekiek hele maand 
 
23 april om 21:47
 
Skaatsnieuws

Fanmiddach even met Pieter Bult praten. Standertfraach bij mij is faak: hest ok nieuws? En ja hoar fanavend al wear twee berichten in myn mailboks. Siën dit blogje en hieronder. Nieuws leit op straat!


Op de bijeenkomst van de vrienden van het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen is bekendgemaakt dat er nieuwe rayonhoofden komen. Deze nieuwe rayonhoofden zullen geen vervanger zijn van die van de Koninklijke Friese Elfsteden, maar vertegenwoordigers van het Schaatsmuseum in Hindeloopen. Pieter Bult, voorzitter van het museum maakte dat zaterdag in Hindeloopen bekend. De eerste twee zijn al aangewezen: voor Zuid-Holland is dat Rien de Roon en voor Noord-Holland is dat Marnix Koolkaas. De bedoeling is dat elke provincie in Nederland en Vlaanderen zo zijn rayon heeft als ambassadeurs van dit unieke museum. Uniek is het niet alleen vanwege de verzameling die er te zien is, maar vooral als trefpunt van mensen van de Elfstedentocht en andere natuurijsactiviteiten in Friesland en de rest van Nederland.

Reinier Paping en Jan Uitham, winnaar en nummer twee van de tocht in 1963, waren ook aanwezig. Met veel aandacht bekeken ze de vitrines van hun medestrijder Jeen van den Berg, die door ziekte niet aanwezig kon zijn.