dagboek > overzicht
Dagboek mei 2014Bekiek hele maand 
 
14 mei om 16:21
 
Wie wil in een Ferrari mee rijden?!

Mijn ziekte ken je niet .... moet het dan maar vergeten worden?
Met deze slogan wil de organisatie van ‘The ride for you’ aandacht vragen voor jongeren met onbekendere aandoeningen, beperkingen en ziektes.

Deze groep krijgt in tegenstelling tot de bekende ziektebeelden niet of nauwelijks aandacht. Er zijn geen grote stichtingen of fondsen die zich hier voor inzetten. Dit vaak tot grote teleurstelling van patiënt en ouders/familie. Te vaak is een gaaf gezicht en /of een gezond uiterlijk voor de omgeving aanleiding te denken dat er niets aan de hand is. Betrokkenen worden vaak niet begrepen.

Op 24 mei as. wordt een unieke rit verreden met 50 supercars vanuit de achtertuin van Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag. Start om 10.00 uur.
Jongeren in de leeftijd van 12 t/m 21 jaar met een onbekend/onbegrepen ziekte kunnen die dag genieten in een Porsche, Ferrari, Aston Martin, Cobra of andere mooie sportwagens. Familie en bekenden mogen deze dag ‘van afstand genieten’.

De rit gaat deels door Friesland en Groningen, de finish is om 16.00 uur in Leeuwarden bij de scheve Oldehove tijdens het Fries Straatfestival.
'The ride for you' is een initiatief van de stichting Femke foundation – voor aandacht waar geen aandacht voor was!

Op dit moment zijn er nog 12 stoelen leeg. Wie in de doelgroep zit, kan zich aanmelden:
Voor meer informatie, zie www.therideforyou.nl en www.femkefoundation.nl