dagboek > overzicht
Dagboek mei 2014Bekiek hele maand 
 
21 mei om 10:14
 
Pet van Ome Dicky van der Werf aan Stichting de Sneker Pan geschonken

Gisteravond werd de echte pet van Dicky van der Werf geschonken door Gerke de Boer en overhandigd door Gerard Hamersma die vorig jaar de rol van Ome Dicky speelde in het iepenloftspul Drie Gebroeders.

De leren pet van Dicky van der Werf heeft model gestaan voor de dank-je-wel-onderscheiding die het Dicky van der Werffonds in het leven heeft geroepen. Het is een model van de pet, uitgevoerd als zilveren kleinood.
Gerke de Boer benaderde destijds Ome Dicky om de echte pet hiervoor even af te staan. Dat was uiteraard geen probleem. Hij had toen toevallig juist een nieuwe en hoefde hem niet meer terug.

Hierdoor is hij bij Gerke op zolder beland. Tot vorig jaar toen Dicky weer even tot leven kwam in het iepenloftspul ‘ Drie Gebroeders ’. De pet werd van zolder gehaald, opgepoetst en door Gerard Hamersma gedragen in het stuk.

Nu een jaar na de voorstelling is de pet dus door Gerke geschonken aan De Sneker Pan. Als dank voor deze gift maakte bemanningslid Henjo Zwering een aandenken voor de heren in de vorm van een houten model van de Pet op een stuk mastvoet.