dagboek > overzicht
Dagboek mei 2014Bekiek hele maand 
 
23 mei om 10:25
 
Nederlands Kampioenschap Zandsculpturen opnieuw in Sneek

Het populaire Zandsculpturen Festival Friesland, dat vorig jaar bijna 50.000 bezoekers naar Sneek trok, komt definitief terug naar deze stad. Dat heeft de organisatie vrijdag bevestigd. Al volgende week zullen vrachtwagens beginnen met het aanvoeren van ruim 800.000 kilogram zand, dat dit jaar vorm gegeven zal worden binnen het spectaculaire thema “Hollywood”. Het festival is vervolgens dagelijks geopend van 15 juni tot eind september.

“Het festival wordt groter, beter en interactiever dan vorig jaar” aldus festival manager Mathijs Slomp. “We hebben erg veel leuke ideeën van onze bezoekers ontvangen, en daar gaan we mooie dingen mee doen”

De top van de Nederlandse Zandsculptuurwereld komt begin juni naar Friesland, om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Zandsculpturen. Het Kampioenschap maakt onderdeel uit van het Zandsculpturen Festival dat dit jaar voor de tweede keer in Sneek zal plaatsvinden. Het Festival is geopend voor publiek van 15 juni tot eind september, en zal naast veel landelijke aandacht naar verwachting weer ruim 50.000 bezoekers trekken.

Naast het kampioenschap, waarbij de Nederlandse deelnemers strijden om de titel, zullen ook professionele zandsculptuurbouwers uit diverse andere Europese landen aan het festival deelnemen. Binnen het thema “Hollywood” zullen ruim 20 professionals werken aan de zandsculpturen, die variëren van 1 tot wel 7 meter hoog!

Ook zullen bezoekers van jong tot oud op interactieve wijze kunnen deelnemen aan het festival door bijvoorbeeld het bijwonen van live-demonstraties en het volgen van workshops. Tevens worden Friese scholen uitgenodigd om mee te doen met een heuse ontwerp-wedstrijd, en zal het publiek via Social Media suggesties kunnen doen voor de te bouwen kunstwerken.

“Dit interactieve gedeelte spreekt het publiek enorm aan” zegt de in Friesland geboren en getogen organisator Alec Messchaert, “op ons festival in Engeland dat vorig jaar 100.000 bezoekers trok, waren de interactieve aspecten van het festival bijzonder populair voor jong en oud!

Het Zandsculpturen Festival zal nauw samenwerken met de ondernemers in Sneek. Zo worden de professionele kunstenaars door de Sneeker Horeca gastvrij “geadopteerd”, en zullen er diverse gezamenlijke promotie acties op touw worden gezet.

Petra Miedema van Sneek Promotion is enthousiast: “Watersportstad Sneek leeft in de zomer volop: het zandsculpturen-festival is dan ook weer een welkome aanvulling op het zomerprogramma”

Verdere details en activiteiten via de website www.zandsculpturenfriesland.nl