dagboek > overzicht
Dagboek mei 2014Bekiek hele maand 
 
26 mei om 13:14
 
Marijke Volger-Westerhof benoemd tot Vrijwilligster van het Jaar


Op vrijdagavond 23 mei werd tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van Sneek Promotion en de Vereniging van Sneeker Zakenlieden de eerst vrouwelijke vrijwilligster benoemd tot “vrijwilliger van het jaar”. De eer was dit jaar aan Marijke Volger-Westerhof.

Marijke is al jarenlang hofleverancier van Sinterklaas. Ze zorgt er al jaren voor dat de Sinterklaas en zijn zwarte Pieten in prachtige kostuums lopen. Daarnaast maakt ze kostuums voor de carnavalsvereniging, Teater Snits en afgelopen jaar ook voor de openluchtvoorstellingen van het Panteater, zo licht de voorzitter van de Vereniging van Sneeker Zakenlieden, Rudolf Dijkstra, toe. Ze werkt vooral achter de schermen en staat altijd klaar voor iedereen. “Het is prachtig dat deze drijvende kracht nu eens in het zonnetje gezet wordt”. Dijkstra benadrukte nog dat een stad als Sneek niet zonder vrijwilligers kan. Vrijwilligers zijn het cement van de Sneker samenleving! Volgens Rudolf Dijkstra is deze prijs juist bijzonder omdat het een verkiezing is, die onder de vrijwilligers zelf gehouden wordt. Voorafgaand aan deze avond kunnen alle vrijwilligers hun nominatie met hun motivatie voor de vrijwilliger van het jaar indienen. Dit jaar voerde Marijke Volger de lijst prominent aan.

Met de vrijwilligersavond, die dit jaar met een barbecue bij Scoutingcentrum Sneek werd georganiseerd, worden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor de stad. Deze vrijwilligers zetten zich belangeloos in op verschillende vlakken, zoals het begeleiden van de vele (publieks)evenementen in Sneek o.a. uitgevoerd door de Sinterklaascommissie, Oranjevereniging, Vlootschouwcommissie en de Stads-& Sfeercommissie die verantwoordelijk is voor alle sfeerverlichting in Sneek en het gratis shuttlevervoer door Duurzaam Vervoer Centrum Sneek.