dagboek > overzicht
Dagboek júny 2014Bekiek hele maand 
 
4 júny om 10:33
 
Sneker Jan Vlap hoofdtrener bij Harkemase Boys

Trener Jan Vlap wurdt de nieuwe trener fan Harkemase Boys, su het hij fanmňrren ( 4 júny ) in un gesprek met mij befestegd. De geruchten dat Vlap de overstap naar de ambisieuse klup út de Friese Wouden maken sú, sirkulearden al un week in ut foetbalweareldsje. Vlap het dus nou befestegd dat hij inderdaad naar de roemrike klup op’e Harkema gaat. Ok op de site fan ASV Dronten staat in un persbericht te lezen dat Vlap de klup in de polder ferlaat. Gisteravend hewwe der gesprekken weest met Harkemase Boys ( en speulersraad ) en Jan Vlap. Na dy gesprekken is Vlap naar Dronten toereden en het dęr ut (afskeids-) gesprek met ut bestuur fan ASV Dronten had.

“ Er was altijd wel eens contact met bepaalde mensen binnen de club maar vorige week maandag hebben ze me gevraagd of ik ook open stond voor een gesprek in verband met de ontstane situatie aangaande hoofdtrainer. Zoals je weet is hun vorige trainer Willem Brouwer kortgeleden opgestapt.

Willem zal daar van zijn kant een reden voor gehad hebben, daar reageer ik verder niet op. Het gesprek dat ik vervolgens met Harkemase Boys heb gehad verliep heel goed en met name de gedrevenheid en ambitie waren met name de zaken waardoor ik open stond voor een gesprek met de Boys”, geeft Jan Vlap aan.

Dat ASV Dronten, de klup węr’t Jan in syn debútjaar futdalek kampioën wurdde in de tweede klas is úteraard nyt blij met ut fertrek fan de Sneker.

Jan Vlap: “ Na het contact met Harkemase Boys heb ik vorige week maandag mijn contactpersoon binnen de Technische Commissie van Dronten gebeld om te melden dat Harkemase Boys mij had benaderd.”

Dy waren natuurlek hartstikke blij om dit nieuws te horen…

“ Zoals te verwachten stonden ze niet te juichen toen ik het vertelde dat ik er serieus over ging nadenken en dat ik ook een gesprek met Harkemase Boys aan wilde gaan. Dit gesprek heeft vorige week vrijdagochtend plaats gevonden en heb gelijk ook toen weer contact Dronten gehad over het gesprek. Heb toen afgesproken om er het weekend over na te gaan denken omdat ik dit een geweldige kans vindt bij een top amateur ploeg met een behoorlijke ambitie nivo. Maar aan de andere kant zat ik met een afspraak richting Dronten en dat ik het verder heel goed naar mijn zin heb bij Dronten met een geweldige groep en begeleiding.

En de club was weer sportief in rustiger vaarwater terecht gekomen door het succes van afgelopen jaar. En waarom zou ik daar niet van gaan genieten in mijn komende jaar als trainer van Dronten, want dat had ik bij ONS Boso Sneek ook niet gedaan nadat de topklasse bereikt was. Maar de uitdaging om bij een top amateur ploeg aan de slag te gaan heeft toch de doorslag gegeven ”, reageert Jan Vlap. Gisteravend het Jan Vlap un laaste gesprek met ASV Dronten over syn overgang had: " Het bestuur van asv Dronten begrijpt de ambitie van Jan Vlap en is samen met hem tot overeenstemming gekomen over de ontbinding van zijn contract, waarbij rekening is gehouden met de belangen van beide partijen", su staat op de site fan ASV Dronten te lezen.

Op dyselde site fan ASV Dronten staat ok te lezen dat de fereniging bestuurlek en finansjeel momenteel deur un dal gaat en nňch un sware tiid te gaan het. Het dy situasy ok met dyn overgang naar Harkemase Boys te maken?

Jan Vlap: “ Het klopt dat het binnen Dronten op die gebieden lastig is momenteel maar dat zijn voor mij geen redenen om weg te gaan want ik heb met een spelersgroep en begeleidingsteam te maken. En alle zaken voor wat betreft de A-selectie waren verder goed geregeld allemaal dus totaal gene klagen daarover.”

Blij

Dat ze bij ASV Dronten blij met Jan Vlap waren blijk wel uit een volgende reactie die te lezen staat op de clubsite.


“ Eindelijk heeft deze club in Jan Vlap een hoofdtrainer die in moeilijke tijden de boel bij elkaar houdt! Een metselaar die als geen ander weet hoe alle radertjes werken en in elkaar passen. Een hoofdtrainer die weet hoe het verenigingsleven werkt zodat deze unieke sfeer doorslaggevend is geweest.”

Jan Vlap reageert hier op dan ook met “ Tsja…daarom is de keuze ook zo lastig omdat in een jaar tijd de club een metamorfose hebben meegemaakt. En daar ben ik natuurlijk ook voor een groot deel verantwoordelijk voor.”

Dat Vlap nou foar Harkemase Boys kiest het alles te maken met de útstraling en de ambisy fan de klup. De Sneker trener het un kontrakt tekend foar un jaar.

“ Ja, we hebben eerst voor een jaar afgesproken want langere contracten zeggen immers ook niets..! ”