dagboek > overzicht
Dagboek júny 2014Bekiek hele maand 
 
7 júny om 13:13
 
Teater Kafé Kramer fňlgende week tňch open?

Fanmňrren ruw de dach begonnen na ut lezen fan ut fňlgende bericht op www.grootsneek.nl:

" Sneek – Op 28 mei 2014 opende Freek Kramer uit Koudum na een lange weg vol voetangels en klemmen zijn Theatercafé Kramer naast Theater Sneek. Om meteen zijn deuren al weer te moeten sluiten. Wat bleek? Zes leden van de buurtvereniging Kerkgracht / Oud Kerkhof hadden een zienswijze ingediend tegen het voornemen van Kramer om een terras voor zijn pand te plaatsen.

En dit terwijl het bestemmingsplan Theater Sneek al lang is vastgesteld. Daarin is opgenomen dat in betreffend pand naast Theater Sneek horeca zou worden gevestigd met de mogelijkheid om een terras voor (en naast het pand te plaatsen). Omdat de gemeente Súdwest-Fryslân alle zienswijzen tegen het terras in één keer integraal wil behandelen, is de vergunning van uitbater Kramer hangende de uitslag in de wacht gezet.

KOK

De Buurtvereniging Kerkgracht / Oud Kerkhof, reeds berucht vanwege hun trainerende activiteiten vanuit de periode dat het Theater nog in de steigers stond, laat ook nu het theater er al lang staat geen mogelijkheid onbenut om de activiteiten van Cultuur Kwartier Sneek te torpederen met bezwaren. Met als motivatie: aantasting van het woongenot. Hierbij uit het oog verliezend dat wonen in de binnenstad consequenties heeft.

Freek Kramer

Voor horecaondernemer Kreek Kramer, die een week voor de opening van de zienswijzen hoorde, kwam het opschorten van zijn vergunning aan als een mokerslag. “Dat mag je wel zeggen. Ik heb personeel aangenomen, voorraad ingekocht, de vriezer lag vol. We waren er helemaal klaar voor, vol enthousiasme om er wat moois van te maken. En dan krijg je zo iets op je dak. Naast de directe materiële schade die ik daarvan heb, moest ik met lede ogen aanzien dat de zaak dicht moest blijven, terwijl er twee lucratieve weekenden aan mijn neus voorbij gingen. Om over imagoschade nog maar niet te praten. Mensen denken al snel dat je je zaakjes niet voor elkaar hebt, terwijl volgens de gemeente alle lichten op groen stonden”. Wethouder Maarten Offinga zegde toe deze zaak met de hoogste prioriteit te zullen behandelen en het meteen dinsdag na de Pinksterdagen in het College overleg mee te nemen om de gedupeerde ondernemer zo snel mogelijk uitsluitsel te kunnen geven."

Tňt sufer ut bericht fan Wim Walda. Sukrekt met un antal buurtbewoaners praten dy’t der werkelek skande fan spreke dat dergelek handelen mogelek is!

Hoop

Tňch gloart der un bitsje hoop, toen ik ut rútbiljet met de bovenstaande tekst hangen sach. Ut is eigenlek te bizar foar woarden. Hopelek nimme de bestuurders fan SWF hun ferantwoarding.

Ut sú prachtech weze at Pinkstermaandach tidens de Elfstedentňcht ut terras open kan! Wim Walda en ik hou jum op ’e hoogte!