dagboek > overzicht
Dagboek júny 2014Bekiek hele maand 
 
17 júny om 18:57
 
Twitteren & Snitteren

Fanmiddach kreech ik ut onderstaande persbericht fan de gemeente SWF. Hoe mear der twittert wurdt, hoe liever ik ut hew. Mar hoe sit ut eigenlek met ut snitteren ňftewel ut twitteren in ut Snekers? En yn it Frysk? En de andere dialekten in SWF? Hierbij ut persbericht!


Gemeenteraad Súdwest-Fryslân heeft duizend volgers op Twitter

De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân heeft in zijn jonge bestaan inmiddels duizend volgers op Twitter. Via de hashtag #GemeenteraadSWF wordt wekelijks met grote regelmaat informatie over de gemeenteraad getwitterd. Het aantal volgers via de sociale media groeit nog steeds.

Ongeveer anderhalf jaar geleden is de gemeenteraad gaan Twitteren. Dat gebeurt via de medewerkers van de griffie, die op deze manier allerlei wetenswaardigheden over de gemeenteraad naar buiten brengen. Tweets van de gemeenteraad gaan onder andere over de vergaderingen van raad en commissies, de informatie over agendapunten, op welke wijze de vergaderingen te volgen zijn, hoe burgers gebruik kunnen maken van het inspreekrecht en meer van dergelijke informatieve zaken. Er wordt door de gemeenteraad niet getwitterd over politiek inhoudelijke kwesties. Afzonderlijke fracties uit de gemeenteraad of individuele raadsleden doen dat wel.

Tussen Den Haag en Arnhem

Met duizend volgers op Twitter maakt de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân goed gebruik van de sociale media. Ter vergelijking: de gemeenteraad van Amsterdam kent ruim 33.000 volgers, de gemeenteraad van Den Haag telt er bijna 1900 en de raad van Arnhem heeft 864 volgers.

De kracht van de sociale media wordt steeds groter en belangrijker in de communicatie tussen gemeenteraad en inwoners. Omdat steeds meer mensen gebruik maken van de vele mogelijkheden die de sociale media te bieden hebben, ziet de gemeenteraad hierin een goed middel om de inwoners van Súdwest-Fryslân regelmatig goed te informeren.

Volg de gemeenteraad

Belangstellenden kunnen de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân op Twitter volgen op #GemeenteraadSWF. Aanvullende informatie over de gemeenteraad kan ook verkregen worden op de website van de gemeente www.gemeentesudwestfryslan.nl of via Facebook op www.facebook.com/GemeenteraadSWF.