dagboek > overzicht
Dagboek júly 2014Bekiek hele maand 
 
2 júly om 17:44
 
Spectaculaire Flyboardshow in Vlootschouw


Verlichtte flyboards in Friesland nog niet eerder vertoond

Een spectaculaire flyboardshow zal dit jaar de Vlootschouw openen. Na het muziekprogramma in de Kolk zal voorafgaand aan de vlootschouw deze flyboardshow de vlootschouw openen om 22.30 uur.

In het kader van 200 jaar hardzeildag heeft Sneek Promotion dit flyboardspektakel naar Sneek gehaald om dit jaar het wow-effect te bereiken bij het publiek wat jaarlijks met 10.000 man langs de Kolk en de kades staat om de vlootschouw te bewonderen. De 2 flyboarders zullen een korte show in de Kolk geven, waarna ze door de grachten hun weg zullen vervolgen langs de route van de Vlootschouw. De show wordt uitgevoerd met pakken die verlicht worden door ledverlichting. Dit is nog niet eerder vertoond in Friesland. Verder zullen ze langs de route op een paar plekken – afhankelijk van de ruimte – hoog boven het water langs vliegen en duiken als een dolfijn.

Flyboarden is uitgevonden in 2011 door de Fransman Franky Zapata en een snel groeiende, spectaculaire sport. De flyboarder wordt voortgedreven door een
watersstraal/waterdruk. Het is mogelijk allerlei sprongen en bewegingen tijdens die sprongen te maken.

Meer informatie mbt Sneekweekprogramma: www.sneekismeer.nl.