dagboek > overzicht
Dagboek júly 2014Bekiek hele maand 
 
11 júly om 20:15
 
Súdwest Friese Uitmarkt gaat definitief door: frUitmarkt!

Met het toekennen van de vergunning door de gemeente Súdwest Frysân kan de eigen uitmarkt van culturele organisaties uit Súdwest Frysân definitief doorgaan!

Onder de naam fr Uitmarkt organiseert de DOS (Directeuren Overleg Súdwest Frysân) op zaterdag 13 september een dag vol optredens, workshops, activiteiten en stands rondom de Kerkgracht en de Westersingel in Sneek.

De fr Uitmarkt heeft tot doel om een nog groter cultureel aanbod te creëren door samenhang, aantrekkelijkheid en dwarsverbanden te benadrukken en te etaleren om bekendheid en herkenbaarheid van de vele culturele instellingen te vergroten. In het gevarieerde aanbod van de vele participanten zal er aandacht zijn voor de verbinding van cultuur, kunst, taal, onderwijs, talentontwikkeling en educatie.

Het programma zal onder andere bestaan uit meerdere podia met verschillende muziekstijlen variërend van lokaal talent en singer-songwriters tot professionele acts.

Daarnaast komt er een markt waarin ambachten, galeries en musea maar ook creatieve opleidingen en onderwijsinstellingen zich kunnen presenteren. De meeste stands hebben een interactief karakter en ook kinderen komen tot hun trekken op de fr Uitmarkt. Terrassen rond het water verzorgen hapjes en drankjes tijdens het evenement.

Bedrijven, instellingen of particulieren die zich ook willen presenteren op deze dag kunnen zich nog tot 18 augustus opgeven via m.talman@cultuurkwartier.nl. Eind augustus wordt het programma bekend gemaakt.