dagboek > overzicht
Dagboek júly 2014Bekiek hele maand 
 
12 júly om 12:01
 
Rydy Bouma maakt Sneekweekvideo 2014

Sneek / Bolsward – De 21 jaar geleden in Sneek geboren, maar in Bolsward woonachtige, Rudy Bouma, doet in de Sneekweek elke dag via een circa vijf minuten durende flitsende videoreportage verslag van de wederwaardigheden van de zeilers, de stappers, de terrassen, de kermis, zeg maar de eer en sfeer van de Sneekweek.

Al voor zijn opleiding TV- en Mediaproductie aan ROC de Friese Poort in Drachten, die hij overigens vorige maand afrondde, was hij helemaal bezeten van internet en nieuwsgaring. Ging midden in de nacht zijn telefoon over voor een ‘alert’ van de politie of de brandweer, dan stond hij al voor de tweede ring van zijn telefoon naast zijn bed, fototas (later video-koffer) stond altijd klaar, en kwam er door op Twitter: “Op weg naar…….Meer gegevens bekend?” . Deze verslagen en foto’s kwamen terecht op de site www.112SWF.nl, die hij samen met zijn broer en vader onderhield.

“Dat was best een heftige periode”, lacht Rudy een beetje verlegen. “Elke morgen en avond anderhalf uur in de bus van Bolsward naar Drachten en vice versa. Soms tijdens de colleges korte berichtjes plaatsen op 112SWF.nl en dan ‘s nachts ook nog een keer, of meerdere keren je bed uit moeten om een incident vast te leggen. Maar ja, je bent jong en je wilt wat”.

Friesland Actueel

Zijn ambities stak hij niet onder stoelen of banken. In 2013 bracht hij de site Friesland Actueel in de lucht, een site met provinciale dekking, naast 112SWF.nl. Daarnaast maakte hij een aantal commercials voor bedrijven en ontwikkelde hij eigen projecten, zoals zijn serie ‘Waddup’ voor de Friese Waddeneilanden. Na Terschelling in 2013, wordt de focus dit jaar gericht op Vlieland en in 2015 volgt Ameland.

Sneekweek Actueel

Dit jaar maakt Rudy Bouma dagelijks een kort en flitsend programma over alle aspecten van de Sneekweek – “Ik vind de andere videoverslagen zo ‘opgelegd pandoer’. Het is elke keer weer meer van hetzelfde. Ik wil iets fris en nieuws brengen qua stijl” . De uitzendingen zijn dagelijks te zien op www.Frieslandactueel.nl en www.Grootsneek.nl. De Sneekweek Actueel productie wordt mogelijk gemaakt door Sneek Promotion en de Stichting Uit in Sneek.

Bron: www.grootsneek.nl