dagboek > overzicht
Dagboek júly 2014Bekiek hele maand 
 
16 júly om 18:44
 
Nieuwe roman van Sneekse Harriët Plantinga





Over het boek:

In het café Ad Fundum vinden de gasten een goeie sfeer en een luisterend oor. Alexandra zwaait daar de scepter en heeft haar dromen opzij gezet om bij haar moeder te zijn, die langzamerhand meer verzorging nodig heeft. Karst komt geregeld een biertje en een warme hap halen. Hij drijft met succes en plezier een antiekwinkel, La Verité en krijgt langzamerhand zijn leven weer op de rit. Zijn zus Anna is onderwijzeres en helpt haar broer met de administratie. Ze hebben allebei te kampen met liefdesperikelen en kunnen daarvoor bij elkaar en bij Alexandra terecht.

Vlot en verrassend, beeldend en herkenbaar schetst Harriët Plantinga het leven van een groepje mensen die ieder op hun eigen wijze voor een belangrijke keuze in hun leven komen te staan. Eerder schreef zij het boek Onlosmakelijk verbonden, een onderhoudend familieverhaal. Daarvoor schreef ze samen met Ingrid van Netten de roman Hart voor de zaak, een verhaal over vriendschap.

Over de auteur:





Harriët Plantinga (1971) werkt in het dagelijks leven bij revalidatie Friesland, een baan die zij als leuk en zingevend ervaart. Behalve dat Harriët verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering, deelt zij ook het lief en leed van/en met haar team en collega’s.

Het boek is verschenen bij Uitgeverij Elikser ( www.elikser.nl ) in Leeuwarden. 272 pagina's.