dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2014Bekiek hele maand 
 
14 augustus om 21:59
 
Hanneke Frankema jurylid bij SBS TV programma!

De juryleden: Hanneke Frankema met Pascal Koeleman, Rudi Tuinman, Pim van den Akker en presentator Kees Tol

Hanneke Frankema fan Bloem & Styling Valentijn út Sneek is één fan de 4 juryleden fan ut nieuwe SBS 6 TV programma ‘ Hollands Beste Bloemstylist ’. Fanavend kreech ik al un persbericht deur over ut programma. Dat Frankema één fan de hoofdrňlspeulsters is moest nňch even stilhouden wurde. Fanavend mach ut nieuws naar búten! Hieronder ut persbericht fan SBS 6:


Kees Tol gaat op zoek naar Hollands Beste Bloemstylist

Het is een van Nederlands belangrijkste exportproducten en we staan er internationaal om bekend: bloemen. In het nieuwe programma Hollands Beste Bloemstylist gaan vijftien mensen met een passie voor bloemen de strijd met elkaar aan om de meest bijzondere creaties te maken. Onder toeziend oog van drie juryleden uit het vak en de nieuwsgierige Kees Tol als presentator, moeten ze week na week bewijzen wie de titel Beste Bloemstylist verdient. Wie van de kandidaten komt met de meest bijzondere creaties? Want een bloemstylist moet meer kunnen dan een boeketje schikken voor op de keukentafel. Hollands Beste Bloemstylist is vanaf 3 september om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Er zijn vijftien bloemkunstenaars, variërend van een 22-jarige jongedame die 2,5 jaar haar eigen bloemenwinkel heeft gehad met haar tweelingzus, tot een 53-jarige man die zijn comeback wil maken in de bloemenwereld. Stuk voor stuk doen ze hun uiterste best om de vier juryleden te imponeren met hun persoonlijke kunstwerken. Deze vier gerenommeerde toppers uit het vak beoordelen de opdrachten, zonder dat ze weten wie wat gecreëerd heeft.

Naast individuele opdrachten die de deelnemers uitvoeren, moeten ze ook samenwerken tijdens groepsopdrachten. Van het aankleden van het huis van een BN’er tot het stylen van een catwalk, uiteraard allemaal met bloemen. Wie wordt de beste bloemstylist en wint een startkapitaal voor zijn of haar eigen bloematelier?

Zeg je Nederland, dan zeg je bloemen. De Keukenhof trekt bijna een miljoen bezoekers per jaar en de pauselijke zege met Pasen is jarenlang niet compleet geweest zonder ‘Bedankt voor die bloemen’. Het is dus geen verrassing dat Nederland beschikt over de beste bloemstylisten ter wereld.