dagboek > overzicht
Dagboek desember 2014Bekiek hele maand 
 
2 desember om 17:12
 
Flairck terug in het theater

Foto: Roy Beusker

Dertig jaar nadat Flairck de wereld veroverde met hun onnavolgbare instrumentale muziek is de groep in de meest succesvolle bezetting terug! Sylvia Houtzager, Pablo Ortiz en natuurlijk Flairck oprichters Peter Weekers en Erik Visser gaan opnieuw de theaters in met hun tour The Lady’s back! Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland waar de groep zoveel successen heeft gekend. Vanaf dit najaar treden de oorspronkelijke leden van Flairck in maar liefst 70 Nederlandse theaters op. De premičre vond plaats op maandag 13 oktober 2014 plaats in het Chassé Theater in Breda.

Op donderdag 18 december aanstaande staat Flairck in Theater Sneek in Sneek. Aanvang voorstelling 20.15 uur.

Flairck was de eerste muziekgroep die het theater in ging. Nu zijn ze opnieuw terug in de theaters waar oude meesterwerken worden gecombineerd met nieuwe muzikale acrobatiek en een doorleefde humoristische presentatie. Erik Visser verheugt zich op de komende maanden: ‘In de afgelopen jaren hebben we 250 muziekstukken geschreven en 23 cd’s gemaakt. Hieruit hebben we een selectie gemaakt voor deze voorstelling. Voor de regie hebben we Karel de Rooij gevraagd en ik ben heel trots dat hij daarop ja heeft gezegd.’

Op 13 oktober 2014 is tevens een nieuw best of live album uitgebracht onder de titel The Lady’s Back. Met dit nieuwe album verwijst de band naar hun eerste album uit 1978, Variaties op een Dame, dat dertig jaar geleden bekroond werd met de status van dubbel platina en een Edison. Erik Visser: ‘In de afgelopen jaren hebben we 250 muziekstukken geschreven en 23 cd’s gemaakt. Hieruit hebben we de beste stukken geselecteerd en hebben we in april 2014 een live registratie gemaakt. Op het live album zullen tracks zoals Variaties op een Dame, Sofia, Oost West Express en de Vlinder natuurlijk niet ontbreken.

Naast het album is er ook een tweetalig (Engels en Nederlands) 120 pagina’s tellende glossy verschenen over Flairck. In dit magazine komen onder meer de bandleden aan het woord, zien we het bijzondere artwork van de albumhoezen van Flairck gemaakt door de onlangs overleden Poen de Wijs, lezen we hun bijzondere anekdotes over buitenlandse optredens en zien we nog nooit vertoonde schetsen voor de photoshoot van Sylvia die zij ooit had voor Playboy. Voor de fans van Flairck een collectors item.

‘Onze muziek is tijdloos gebleken,’ laat Sylvia Houtzager weten. ‘Waar we ter wereld ook kwamen en wat voor taal ze daar ook spraken, iedereen houdt van onze muziek. Ook na zoveel jaar. Dat is heel bijzonder.’

Flairck speelt vrijwel uitsluitend eigen composities, over het algemeen instrumentaal, soms geënt op klassiek-romantische muziek, soms met overduidelijke invloeden uit de Keltische of Romaanse cultuur.

Bezetting: Sylvia Houtzager – viool en harp, Peter Weekers – fluiten, Erik Visser – gitaren, Pablo Ortiz – bas en gitaren. www.flairck.nl
Kaarten voor de voorstelling in Sneek zijn als volgt te bestellen: Via de website www.theatersneek.nl kunt u 24 uur per dag online tickets bestellen.