dagboek > overzicht
Dagboek desember 2014Bekiek hele maand 
 
12 desember om 15:52
 
Yachtcharter van Straten Netste Bedrijf Sneek 2014Tijdens de eindejaarsbijeenkomst van de Vereniging voor Handel & Industrie Sneek is Yachtcharter van Straten uitgeroepen tot Netste Bedrijf van Sneek 2014. ‘ In bescheidenheid groot zijn en op een transparante manier laten zien waar je bedrijf voor staat ’, waren o.a. de lovende woorden van juryvoorzitter Maarten Offinga aan het adres van de winnaar.

Maarten Offinga overhandigt de prijs aan Bregina van Straten. Foto: Nora van Warmerdam

Bregina van Straten die de prijs in ontvangst nam, was zichtbaar verrast, maar daarom niet minder blij met deze waardering. “ Ons bedrijf oogt inderdaad open, vriendelijk en modern. Een goede uitstraling wekt vertrouwen op bij de klant. Mensen moeten zich welkom voelen bij Yachtcharter van Straten. Deze prijs is een kers op de taart voor al dat harde werken dat je ervoor gedaan hebt! ”

Als nummer twee kwam Lokaal 55 het horecabedrijf van Henk en Hanneke Hanenburg uit de bus. ‘ Het bedrijf heeft het voortouw genomen als het gaat over de upgrading in het gebied waar ze zitten’, aldus de wethouder van SWF. Een derde plaats was er voor Langius RVS.

H.I.S.-bestuurslid Arnold Veenema neemt vooraf aan de bijeenkomst de speech van wethouder Maarten Offinga nog even door met de lokale bewindsman


De ondernemersbijeenkomst, die door ruim 100 zakenmensen uit Sneek e.o. bezocht werd had een positief karakter. Zo zou de eerste burger van SWF graag zien dat de activiteiten in de Sneker binnenstad het hele jaar door plaats vinden. Zeker in de martitieme recreatiesfeer liggen er tal van mogelijkheden in Sneek. Hoge School onderwijs in Sneek is volgens Apotheker geen haalbare kaart. ‘Ook niet nodig als je om de 16 minuten naar Leeuwarden in de trein kunt…’ Ook brak de eerste burger van SWF weer een lans voor een sterk bestuurscentrum in de Waterpoortstad. Op een vraag van een van de aanwezigen of de waterski-kabelbaan bij De Potten er gaat komen was Apotheker duidelijk. “ Wij als B & W willen dat graag. Uw raad spreekt zich er volgende week over uit! ” Duidelijk dus!