dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2015Bekiek hele maand 
 
11 jannewary om 16:54
 
Ömer ( 2 )

Ik hew Ömer Kaya un half dozyn fragen steld over syn opstappen as raadslid fan de gemeente SWF. De fragen, in ut Snekers, de antwoarden fan Ömer in ut Nederlaans.

1.Gister kwam ut persbericht naar búten datstou per 22 jannewary ophouwst as raadslid fan de gemeente SWF. Węrom hestou dat beslút nommen?

" Omdat ik het raadswerk niet meer kan combineren met mijn werk en privéleven. Het raadslidmaatschap doe je naast je veertigurige werkweek. Ik kan het niet meer combineren."

2.Kanstou dy foarstelle dat minsen dy't op dij stemd hewwe, sich behoarlek teleursteld foële deur dizze beslissing?

" Het is ook jammer, als het niet nodig was, had ik het niet gedaan. Daarom vind ik het ook heel bijzonder dat ik vandaag allemaal berichtjes krijg van mensen die mij steunen en mijn beslissing begrijpen. Mensen die dicht bij mij staan, tonen begrip omdat ze de hele situatie kennen. Teleurgestelde mensen mogen me natuurlijk ook bellen."

3.Bistou teleursteld in de polityk?

" Nee, dat is niet de reden dat ik uit de politiek stap."

4.Earder namstou tussentiids afskeid as lid fan de Provinsjale Staten om wear toe te treden tňt de lokale polityk. Dou hest toen eksplisyt seid in de ferkiëzingskampanje datstou diskear dyn peroade wel afmake salst. Brengstou deur dizze beslissing de PvdA ok nyt in problemen deur foar de tweede kear op dyn skreden werom te kommen?

" Ik hoop dat mensen inzien dat dit een persoonlijke keuze van mij is."

5.Wat het ut PvdA-partijbestuur fan SWF der an deen om dij foar ut gemeentebestuur te behouwen?

" Niks. Mijn besluit stond vast."

6.Ut sal ongetwifeld un wňrsteling foar dij weest hewwe om dizze beslissing te nimmen. Ik geef dij hier de gelegenheid om ut e.e.a. nňch ferder toe te lichten!

" Het is niet spannender dan dat ik mijn politieke nevenactiviteiten niet meer kon combineren met werk en privé. Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor alle steun die ik altijd heb gekregen. Een derde van mijn leven heb ik in de politiek doorgebracht. In een zucht is mijn tien jaar in de politiek voorbij gevlogen."