dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2015Bekiek hele maand 
 
20 jannewary om 15:06
 
Excursie van de smaakpapillen op Culinaire Elfstedentocht

Weer of geen weer. IJs of geen ijs. Op vrijdagavond 6 februari 2015 om 18:00 uur gaan circa 300 deelnemers van start voor de Elfstedentocht. De Culinaire Elfstedentocht wel te verstaan, waarbij de koks van 11 uitspanningen in en om Sneek het achterste van hun tong laten zien in de vorm van tapasachtige en tongstrelende gerechtjes met een knipoog naar de schaats-Elfstedentocht. Smaakpapillen kietelen in optima forma.

De 2015 editie is al weer de zevende keer dat de Culinaire Elfstedentocht plaats vindt. Vaste prik met een maximum van 300 deelnemers. Iedere deelnemer, die een startkaart (tevens stempelkaart) ŕ € 32,50 heeft gekocht bij een van de verkoopadressen, wordt ingedeeld in een groep . Elke groep start in een ander etablissement en krijgt daar een tapasachtig hapje geserveerd.

Twintig minuten later klinkt de bel voor de wissel en de groepen hebben vervolgens tien minuten tijd om zich naar het volgende adres op de stempelkaart te begeven, waar de gehele procedure zich herhaalt en men een stempel krijgt. Enzovoorts…tot de stempelkaart (en de deelnemer) vol is. Dan is deze ‘horror-tocht’ volbracht, want alleen de allersterksten halen de eindstreep.

Dit jaar twee nieuwkomers bij de stempelposten. Le Petit Bistro van Jan Gerard van der Wal in de Muntstraat en Epemastate in Ysbrechtum. De deelnemers worden in stijl, namelijk per paard en wagen, vervoerd naar het kasteeltje in Ysbrechtum. Daarnaast heeft de organisatie er op toegezien dat de gerechten nog meer dan in het verleden op elkaar zijn afgestemd en wordt er bij elk gerecht een wijnadvies gegeven.

De voorverkoop voor de gewilde stempelkaarten is reeds van start gegaan. Dus zorg dat u er bij komt, want op=op.

•Voorverkoopadressen: Irish Pub, Onder de Linden, De Walrus, De Wijnberg ; reserveren is ook mogelijk via de mail: bas@dewalrussneek.nl .

•Deelnemers: Eetcafé De Lachende Koe // Restaurant ‘t Vaticaan // Chinees restaurant Sing king Ling // De Walrus eten, drinken enzo… // De Bommel // Restaurant Onder de Linden // Hotel De Wijnberg // Brasserie De Koperen Kees // Hotel restaurant De Daalderplaats // Le Petit Bistro // Epema State

•Feitelijke info: Culinaire Elfstedentocht Sneek; datum 6 februari 2015 aanvang 18.00 uur; startbewijs € 32,50 pp