dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2015Bekiek hele maand 
 
20 jannewary om 18:32
 
Bezoekersaantallen Theater Sneek stijgende lijn

Ben van der Knaap in 2011 ( archieffoto )


Theater Sneek heeft in 2014 ruim 63 duizend bezoekers getrokken, dit is ten opzichte van het jaar 2013 een stijging van ongeveer 16%.

In het totaal passeerden sinds de opening door H.M. koningin Beatrix in 2012 al ruim 141 duizend personen de drempel van het theater aan de Westersingel.
“Mooi om deze stijgende lijn te constateren, bezoekersaantallen zeggen niet alles maar toch is het goed te ontdekken dat reeds veel mensen de weg naar dit theater weten te vinden en dat het in zo`n korte tijd deze positie heeft verworven, ” aldus theaterdirecteur Ben van der Knaap.

De hoge bezoekersaantallen worden naast professionele voorstellingen, ook door aanbod van lokale en regionale amateurgezelschappen, eigen producties van het Cultuur Kwartier en zakelijke verhuur bereikt
“Vanzelfsprekend is er sprake van veel herhalingsbezoeken,” zo stelt Van der Knaap, “maar ik ben blij verrast te ontdekken dat er nog steeds mensen komen die voor het eerst van hun leven in Theater Sneek zijn. Dit zou erop kunnen duiden dat er nog meer rek inzit .“