dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2015Bekiek hele maand 
 
27 jannewary om 19:20
 
Anne Jochum de Vries wel direkteur mar gyn gemeentreraadslid SWF!


“ Anne Jochum de Vries is benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder van Sport Fryslân. Hij volgt vanaf 1 maart Saakje Mulder op, die per 1 februari werkzaam is als directeur van LifeLines.

Anne Jochum is op dit moment strategisch adviseur bij Antea Group (voorheen ingenieursbureau Oranjewoud). Hij is een verbinder en heeft ervaring in bestuurlijke zaken ( de politiek ), het bedrijfsleven en is actief in de mienskip.

Hij is wethouder van de Gemeente Boarnsterhim geweest en is sportminded: hij is voorzitter van de Slachtemarathon en onder andere de Fryske Olympiade.

Anne Jochum krijgt als opdracht om het belang van sporten en bewegen in en buiten Fryslân nog meer te versterken. De focus ligt op publiek private samenwerking.”

Voilŕ! Ut persbericht over Anne Jochum de Vries en syn nieuwe droombaan. Eén en één is twee: Oans Jochum wurdt gyn gemeenteraadslid fan SWF! Dat was dus de reden dat foarege week dinsdach De Vries nyt as opfňlger fan Ömer Kaya installeard wurde as nieuw raadslid.

Węrom’t ik dit su stellech skriëf? Omdat de nieuwe funksy fan de PvdA ‘er belangenferstengelend is met eventueel raadswerk. Ommers buurt- en spňrtcoaches fan Sport Fryslân werke ok foar de gemeente SWF. Nou su!

Wie’t nou de opfňlger fan Ömer de Peumer wurde sal? Eentsje met un ferrekt moaie achternaam! Kom der mar in ‘ nicht ’!