dagboek > overzicht
Dagboek júny 2005Bekiek hele maand 
 
20 júny om 16:47
  Fanmiddach fergadering onder de populierebomen hat. Afrikaanse toestanden an de Van Schouwenburgstraat in Sneek. Ik mach der wel over, dizze tropise temperaturen
Węr ik absolút nyt over mach, is dat un endredaksy in myn resęnsy's omknoeien gaat. Staat fandaach un knoert fan un fout in de kňp fan 'in besprek' fan mij in ut Sneeker Nieuwsblad. Mar us is al wear su. Nyt over opwine, mar ik wú ut wel even kwyt. Hier dan!
Ut boek 'Over vaders & zonen' ( De jongenskamer van Van Basten en andere verhalen ) fan Hugo Borst hew ik in un sucht en un skeet útlezen. Wat skriëft dy Borst fantastys!
Ut stuk over Robin van Persie is nau wel heel aktueel wurden. In ut betreffende artikel staat o.a. dit te lezen: " De ergste straf kreeg ik toen ik een jaar of tien was. Ik had bij de supermarkt snoep gepikt maar werd in mijn kraag gevat. M'n vader werd gebeld. Hij gaf me een week huisarrest. Elk uur van de dag belden m'n vriendjes aan, of ik buitenkwam. Maar mijn vader zei dat ik straf had. Dat waren de langste, de ergste dagen uit mijn jeugd; het was zomer, de zon scheen en ik mocht niet voetballen."
Is't nyt wat?! Fier dagen nyt foetballe. Hoe sú ut nau met ut jonkje út de Rotterdamse Jaffabuurt weze?