dagboek > overzicht
Dagboek april 2015Bekiek hele maand 
 
20 april om 16:29
 
Bijzonder herdenkingsconcert op 4 mei in Sneek

Cantatrix met Fauré’s requiem ( Foto: Jacob de Vries )

Uitvoering: koor, orkest, harp en harmonium

Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit bijzondere concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt. De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde.

Het zachtmoedige requiem van Fauré wordt uitgevoerd in de bijzondere samenstelling van koor, orkest, harp en harmonium.

Dirigent: Hans Leenders. Het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium),Vera Alkemande (sopraan), Tim Maas (bariton).


Cantatrix, een muzikaal succesverhaal

Cantatrix groeide in twintig jaar uit van een zingende vriendenclub tot een volwassen kamerkoor, dat elk jaar verschillende concertreeksen verzorgt op semiprofessioneel niveau. De resultaten liegen er niet om: internationale concertreizen voerden Cantatrix naar concertpodia in vele landen en naar groeiende erkenning. Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, België, Polen en Belarus met allerlei prijzen bij concoursen en festivals van niveau. Het koor heeft zelfs diverse keren in hetzelfde programma gestaan als de fameuze King’s Singers.

Ma. 4 mei| 20.45 uur in de Martinikerk van Sneek

Entree: gratis! Na afloop van de herdenking is er een concert in de Martinikerk.

Het aanvangstijdstip hangt af van hoe lang alles duurt: kransleggingen, Canadese monument en het Joods monument in de stadhuistuin.