dagboek > overzicht
Dagboek april 2015Bekiek hele maand 
 
25 april om 14:08
 
P.F. Thomése bioj Boekhandel Van der Velde


Wanneer er van een Nederlands schrijver van formaat een nieuwe roman verschijnt is dat natuurlijk leuk. Maar nog leuker is het als deze schrijver enthousiast op onze uitnodiging voor het geven van een lezing ingaat: op woensdag 29 april aanstaande verwelkomen wij P.F. Thomése, wiens nieuwste roman De onderwaterzwemmer eind deze week verschijnt.

De onderwaterzwemmer is een prachtig gecomponeerd levensverhaal. De veertienjarige Tim van Heel raakt bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogjaar, zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.

Thomése heeft een spannende en ingrijpende roman afgeleverd over onherstelbaarheid van verlies en schuld daarover. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht- maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen.

U bent van harte uitgenodigd!

Waar:Van der Velde Boeken Sneek
Wanneer:woensdag 29 april 2015, om 20.00 uur

De toegang is gratis, reserveren gewenst.