dagboek > overzicht
Dagboek mei 2015Bekiek hele maand 
 
8 mei om 14:18
 
Kleintje Sneekweek 15 mei dit jaar met openlucht middagprogramma


SNEEK- Valuas Venlo en The Brussels Concertband geven opluchtconcert op Schaapmarktplein en Marktstraat

Op vrijdagmiddag 15 mei, de middag voorafgaand aan Kleintje Sneekweek stappersavond, is er in het centrum van Sneek al heel veel muziek te beluisteren.

Van 14.30 – 16.30 uur zal Valuas Venlo een optreden verzorgen op het Schaapmarktplein en van 17.00 uur t/m 19.00 uur zal het muzikale stokje overgegeven worden aan de The Brussels Concertband die op de Marktstraat een optreden verzorgen. Beide openlucht optredens zijn gratis toegankelijk.

Muziekvereniging Valuas uit Venlo bestaat uit een Brassband en percussie groep. In het Hemelvaartsweekend zijn ze met een concerttour in Friesland waarbij een optreden in het centrum van Sneek niet mocht ontbreken. Het repertoire van de brassband omvat een veelzijdigheid aan muziekgenres, zoals klassieke, moderne en populaire muziek. De percussiongroep heeft als doel mooie, leuke en uitdagende muziekstukken te maken, waar met veel plezier naar geluisterd kan worden.

The Brussels Concertband is een internationale band die vanuit Brussel tal van optredens verzorgen in binnen en buitenland. Met hun 35 muzikanten uit België, Nederland maar ook o.a. ook uit Engeland, Ierland, Zweden, Noorwegen, Australië, Oostenrijk spelen ze naast blues, jazz, folk, ook rock en pop.

Vanaf 21.30 uur vinden diverse live optredens plaats tijdens Kleintje Sneekweek in de deelnemende cafe’s en kroegen. Meer informatie over alle activiteiten in Sneek e.o. in het Hemelvaartsweekend op www.sneekismeer.nl.