dagboek > overzicht
Dagboek mei 2015Bekiek hele maand 
 
12 mei om 13:26
 
GALERIE BAX KUNST PRESENTEERT BIJZONDERE EXPOSITIE MET WERK VAN ERIKA STULP EN PABLO HOVING

SNEEK - Zaterdag 23 mei 2015 openen wij een nieuwe expositie bestaande uit schilderijen van Erika Stulp in combinatie met draadsculpturen van Pablo Hoving.
Vrienden van de Galerie krijgen van 10.00 uur tot 12.00 uur de gelegenheid tot voorbezichtiging van de expositie. De inloopdag van de expositie is van 12.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur is er live muziek m.m.v. het Kunstencentrum Atrium. Thomas-Jan van der Zee komt ditmaal spelen. Was u nog niet eerder tijdens een inloopdag aanwezig, wees dan gerust deze keer van de partij.

Erika Stulp

Het werk van Erika Stulp is voor Galerie Bax Kunst bekend: Meerdere malen exposeerde zij in de Galerie. Een kunstenares die haar sporen in de kunstwereld verdiend heeft. Erika Stulp is geboren in 1945 aan de Waddenkust, terwijl de Duitse soldaten langs haar slaapkamerraam op de vlucht sloegen: “Bevrijdingsdag! Misschien gebruik ik daarom wel zoveel kleur in mijn werk. Ik begin zonder voorbereiding vlekken, strepen of spetters neer te zetten. Daaroverheen nog meer vlekken”, Aldus Stulp.

Ze vervolgt: “Muziek aan.....,de weg naar bevrijding is begonnen! Al kijkend haal ik kleurpartijen weg of schilder er doorzichtig overheen, voeg toe en begin langzaam te interpreteren, er ontstaat betekenis. Mijn bewustzijn gaat meespelen. Soms ontstaan er figuraties, waardoor het werk verhaal krijgt. In de laatste fase van dit proces ben ik heel erg bezig met compositie en uitstraling van wat ik op dat moment wil uitdrukken. Kijken met hoge concentratie en bijsturen. Mijn thema is vooral mijn binnenwereld die deels gevoed wordt door de wereld om me heen.”

Stulp genoot haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen. Ze werd opgeleid tot docent handenarbeid eerste graads en docent tekenen tweede graads. Ook behaalde ze haar diploma Kunst en Ondernemen. Ze werkt in haar eigen atelier (met expositieruimte) in Groningen. Ook gaf ze veel les in creatieve vakken o.a. aan Bij Vrijdag en het HN Werkmancollege te Groningen. Met veel plezier organiseerde ze projecten zoals kunstmarkten, een kunstwinkel (Kunst en Kunst), project 'God op de Planken' en het project 'Kopstukken' (20 kunstenaars beeldden 40 beroemde of bekende Groningers uit) in 2003.
Zij kreeg publicaties in onder meer Trouw, Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, in Mallorca Vandaag en was aanwezig in uitzendingen van TV Noord, TV Oog, Texeler TV, TV Cancún Mexico en de NOS.

Pablo Hoving

De draadsculpturen van beeldhouwer Pablo Hoving vormen een eigenaardige en bijzondere complettering van de expositie. De exacte, soms deels transparante, beelden geven hieraan een levende tint.

Pablo werd geboren op 24 februari 1966 in Groningen. Hoving genoot zijn opleiding, evenals Erika, aan de Academie Minerva. Hij volgde er van 1989 -1992 de opleiding Ruimtelijke Vormgeving en Theater Vormgeving. Hier aan voorafgaand studeerde hij aan dezelfde Academie Grafische Vormgeving. Daarvoor studeerde hij kort aan de Middelbare Technische School van 1983 tot en met 1984 in Appingedam. Hij volgde hier een opleiding Werktuigbouwkunde.

Sinds 1992 is Pablo Hoving professioneel beeldhouwer. Hij deed mee aan diverse exposities in binnen- en buitenland, waaronder deelname aan kunstroute ‘Kunstspoor’ Stedum (2004), een expositie samen met Jan en Michiel Hoving, Gemeentehuis Slochteren (2005), expositie in Galerie ‘het Posthuys’ Texel (2013) en deelname aan de expositie ‘Gronicles’ in Parijs (2014). Aan dit rijtje wordt nu de galerie van Bax Kunst toegevoegd waarmee hij zijn debuut in Friesland maakt..


Diverse opdrachtgevers waaronder particulieren, bedrijven en instellingen hebben werk van Hoving in bezit. Zo werkte hij bijvoorbeeld aan de inrichting van de vide van Grand Cafe ‘het Feithhuis’ in Groningen, leverde het ontwerp en verzorgde de uitvoering van informatiecentrum Epon Eemscentrale te Eemshaven en verzorgde ook het gevelobject van het Douanekantoor in de Gemeente Eemsmond te Eemshaven. Daarnaast maakte hij diverse objecten voor de Stichting Beeldende Kunst Amsterdam en het Centrum Beeldende Kunst Groningen.

Meet & Greet

Op 4 juli vanaf ca. 18.00 uur, is er een Meet & Greet met de exposerende kunstenaars aan tafel. Het is slechts voor een klein gezelschap mogelijk hieraan deel te nemen. U kunt dan, in een ongedwongen sfeer en zonder verplichtingen, samen met hen genieten van een meergangen diner.

Een bijzondere, avondvullende ervaring. Voor meer informatie over dit concept kunt u contact opnemen met de galerie of een bezoek brengen aan de website www.baxkunst.nl

De expositie duurt t/m 4 juli 2015.