dagboek > overzicht
Dagboek mei 2015Bekiek hele maand 
 
15 mei om 11:50
 
B.B. King overleden

In de ruim 60 jaar dat B.B. King als bluesgitarist en -zanger actief was, beďnvloedde hij ontelbare musici. Onder hen waren Frank Sinatra, Eric Clapton en Jimmy Hendrix.
Riley Ben King werd op 16 september 1925 geboren tussen de katoenplantages van Itta Bene, in de staat Mississippi. Vrijdag overleed hij op 89-jarige leeftijd.

Als kind plukte hij katoen om zijn moeder aan extra inkomen te helpen. De muziek waarmee hij het eerst in aanraking kwam, was gospel, in de kerk. Van de predikant leerde hij gitaar spelen.

Begin jaren veertig speelde King muziek op straat en werkte als vrachtwagenchauffeur. Hij was gitarist in The Famous St. John's Gospel Singers. In 1947 verliet hij Mississippi om in Memphis zijn geluk te beproeven als bluesmuzikant.

Zijn neef Bukka daar bracht hem de fijne kneepjes van de bluesgitaar bij. Het eerste succes was een live-optreden voor de radio. Al snel trad hij wekelijks op de radio op in ruil voor het zingen van reclamespots. Hij schopte het tot discjockey en werd bekend als de Beale Street Blues Boy. Later werd zijn bijnaam Blues Boy King, afgekort tot B.B. King.

Bron: Nu.nl

B.B. King en O.N.S.

B.B. King in gesprek met Wim Deenik fan O.N.S.

Een fan de meast opfallende sponsňrs dy’t deur Bauke Algera binnenhaald wurdt is blueslegende B.B. King. Mear as 27 jaar regelden Bauke Algera en Dick Jaarsma de saken foar de Amearikaanse sanger/gitarist in Europa. Ut nieuws dat B.B. King tňt de sponsors fan O.N.S. toetreedt haalt nyt allienech de regionale pers, mar ok landeleke kranten as ut Algemeen Dagblad en de Telegraaf berichtten der over. Ok in ut TV programma Barend & Van Dorp wurdt andacht skonken an de ondertekening fan ut sponsňrkontrakt.

Bauke Algera, tweede fan links, met B.B. King!

“ Toen B.B. King vorig jaar in het land was had ik een gesprekje met hem. Gewoon wat keuvelen over wederzijdse hobby’s. Hij zegde me in dat gesprek spontaan toe de club te zullen belonen als ze het kampioenschap zouden behalen”, fertelde Bauke Algera in 1993. Op 13 november 1993 woant de O.N.S. seleksy in Groaningen un konsert fan de bluesheld bij en krijt hij un shirt fan O.N.S. maat ekstra large!

Jelbert Kramer ( O.N.S. ) in gesprek met B. B. King

Frans Kramer met de maestro!