dagboek > overzicht
Dagboek mei 2015Bekiek hele maand 
 
15 mei om 12:27
 
Vijfde editie Jorn Feenstra Toernooi van start

Vanmorgen is op het Zuidersporpark van Sneek de lustrum editie van het internationale Jorn Feenstra Toernooi van start gegaan.

Jorn Feenstra (1989-2007) was een jeugdvoetballer van ONS Boso Sneek. Door de gevolgen van kanker is Jorn op een veel te jonge leeftijd van 17 jaar overleden. Hij is 11 jaar lid geweest van ONS Boso Sneek. Om zijn naam binnen de club levend te houden en de jeugd te laten beseffen hoe gelukkig je moet zijn als je gezond bent en kunt sporten, is de organisatie er trots op dat met toestemming van zijn familie, Jorn zijn naam is verbonden aan het toernooi. Het toernooi staat daarom dan ook volledig in het teken van het Kinderen Kankervrij fonds (KIKA). Ook de opbrengsten van het eerste lustrum gaan naar deze stichting.


De organisatie is zeer content met de teams die aanwezig zijn. Zo doen onder meer Malmö FF, Crystal Palace en Southampton mee aan het toernooi op het uidersportpark. De Nederlandse topclubs zijn ook aanwezig. Zo is SC Heerenveen voor de 5e keer aanwezig. De hoog aangeschreven opleidingen van Sparta Rotterdam en FC Volendam maken hun debuut op het toernooi.


De kampioen van 2014, Botev Plovdiv komt haar titel verdedigen. ONS Boso Sneek doet wederom mee met haar eigen D1 elftal en hoopt op een goede prestatie op dit eigen toernooi.

De eerste wedstrijd werd vanmorgen door O.N.S. met 6-2 gewonnen van Southampton! Jeroen van dev Kallen was vanmorgen tijdens de opening aanwezig een maakte de foto’s.

Henk Peter Blok, oom Jorn Feenstra, en Jan Dijkstra ( O.N.S. bestuur ) tijdens openingstoespraak

Supporters

Line-up deelnemende clubs