dagboek > overzicht
Dagboek mei 2015Bekiek hele maand 
 
19 mei om 13:29
 
Fertrek Sjoerd Tolsma komt ok foar PvdA onferwachts

Ut persbericht, siën hieronder, over yt fertrek fan wethouwer Sjoerd Tolsma komt onferwachts. Nyt allienech foar de bútenwaccht, mar ok foar syn eigen partijgenoaten fan de PvdA. Ik hew fraksy foarsitter Johan Feenstra futdaleks om un reaksy fraagd. De immer adekwaat reagearende preses stuurde ut fňlgende mailtsje:

“ Het vertrek van Sjoerd komt voor de fractie onverwachts, maar de PvdA SWF gunt Sjoerd natuurlijk deze unieke kans om zijn kwaliteiten verder in de zorg bij zijn nieuwe werkgever de KwadrantGroep uit te dragen. De ‘ Zorgportefeuille ’ en al wat daarmee samenhangt zoals, schuldhulpverlening en minimabeleid heeft hij in onze gemeente meer dan voortreffelijk behartigd.

Daar is iedereen het over eens. Hij mag zich straks bezig houden met de directe uitvoering en aansturing in de zorg. Sjoerd blijft een man met een sociaal gevoel en rood hart dus mooi dat hij die eigenschappen nu in de zorg bij de KwadrantGroep verder te uitvoer kan brengen. De PvdA SWF gaat op zoek naar een nieuwe wethouder. Daartoe zullen we eerst een profielschets opstellen. Vervolgens gaan we tot een zorgvuldige keuze komen. Ik heb daar alle vertrouwen in.”