dagboek > overzicht
Dagboek júly 2015Bekiek hele maand 
 
1 júly om 19:59
 
Toefal???

Fanmiddach even foar ut slúten fan de winkeldeur fan Katrein Kunst in de Skarnestraat stapt der un man bij mij in de toko. Hij fraagt ňf ik un poster ophange wil. Uteraard, want ut is un ankondeging fan un tentoanstelling en alles foar de kunst nou?!

Tňt myn stomme ferbazing siën ik un prachtech skilderij fan un BLAUWE ENGEL op de poster! Sterkernôch de naam fan de eksposisy in de Martinikerk fan Groaningen draagt as titel BLAUWE ENGELEN in het Koor.

Mňrrenavend wurdt de tentoanstelling fan ut werk fan Rein Pol, hij is de kunstenaar, opent. Twee dagen later, saterdach anstaande, presentear ik myn roman met as titel BLAUWE ENGEL over mijn borst…Fanavend al kort even kontakt met Rein Pol had, dy’t krekt as ik druk bezech is met de foarbereidingen fan de dingen dy’t kommen gaan.

Hieronder de info over de eksposisy in de Martinikerk fan Groaningen. Wie’t mear over dizze figuratieve skilder leze/siën wil: www.reinpol.nl

Blauwe Engelen in het Koor

Rein Pol in de Martinikerk

Na Henk Helmantel met stillevens en kerkinterieurs en Marius van Dokkum met humoristische schilderijen is dit jaar Rein Pol te gast in de Martinikerk. ‘Blauwe Engelen in het Koor’: een misschien wat mysterieuze titel. Die u uitnodigt te komen kijken. U zult ontdekken, dat het om een heel ander soort engelen gaat dan die u normaal in een kerk verwacht.

Een van de onderwerpen in Reins oeuvre is de “Blauwe Engel”, een type trein, waar velen van u regelmatig mee gereisd zullen hebben.

Deze Blauwe Engelen duiken op de meest onverwachte plaatsen op: in Nepal, in Frankrijk, maar ook “gewoon” in een Nederlands landschap. Maar ook andere onderwerpen komen aan bod: van zijn prachtige serie “Trommels” zal een groot deel te zien zijn.

En als klapstuk wordt het grote drieluik “Pollegorie” samen met een aantal (zelf)portretten in het hoogkoor tentoongesteld. Dit jaar dus weer een Groninger kunstenaar in de Martinikerk. Rein Pol werd in 1949 in Groningen geboren. Van 1971 tot 1976 kreeg hij zijn opleiding aan Academie Minerva, waar hij later zelf docent werd.

Tegelijk met deze tentoonstelling verschijnt bij ArtRevisited een nieuw boek over het werk van de kunstenaar.

De tentoonstelling is geopend van vrijdag 3 juli tot en met vrijdag 28 augustus. Op maandag tot en met zaterdag van 11:00 - 17:00 uur, op zondag van 14:00 - 17:00 uur. De toegangsprijs bedraagt €2,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar en leden van de Vereniging Vrienden Martinikerk gratis.