dagboek > overzicht
Dagboek júly 2015Bekiek hele maand 
 
11 júly om 18:32
 
Blauwe Engel & Managers

Hieltyd mear reaksy's komme binnen na ut lezen fan de roman ' Blauwe engel over mijn borst '. Red Feenstra ( oud-O.N.S. tňpspeuler ) reagearde na anleiding fan ut laaste gedeelte fan de roman met un moaie anekdoate over managers:

Haré a.i. ( in eigen beheer ) Hr. van der Veer ,

Genoaten van dien blauwe Engel , één groate déja-vue , op mien liief skreven , ut laatste deel over de managers het dij meer deen dan die ritssluuting op dien kippeburst .
Gelukkig hef ik weinig ervaring met dizze onbenullen , ik was bij de Unie mien eigen baas .

Kest vast ut verhaal van die verdwaalde onbenul in un luchtballon , zo niet zie onder .

Een man vloog in een heteluchtballon boven het land en besefte dat hij verdwaald was. Hij zag beneden een man lopen en daalde tot hij binnengehoorafstand was.
“Neem me niet kwalijk,” riep hij, “Kunt u mij misschien helpen? Ik heb mijn vriend beloofd hem een half uur geleden ergens te ontmoeten, maar ik weet niet waar ik ben?”

De man beneden antwoordde: “Ja. U bent in een heteluchtballon en zweeft ongeveer 10 meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 40 en 42 graden noorderbreedte en tussen de 58 en 60 graden westerlengte.”
“U bent zeker een Systeem Beheerder.” Zei de man in de heteluchtballon.

“Inderdaad” zei de ander, “maar hoe weet u dat?”

“Nou”, zei de man in de ballon: “alles wat u zegt is technisch gesproken juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald.”

De man op de grond zei: “U bent zeker manager?”
“Dat klopt”, zei de man in de ballon: “maar hoe weet u dat?”

“Eenvoudig. U heeft geen idee waar u bent. U weet al helemaal niet waar u naartoe gaat. U heeft iets beloofd terwijl u geen idee heeft hoe u die belofte moet waarmaken, en u verwacht dat ik uw probleem oplos. U verkeert nog steeds in dezelfde positie als voor wij elkaar ontmoetten, maar op een of andere manier is het nu ineens mijn schuld.”

Foto: jonge lezeres, fia un tweet lutten...