dagboek > overzicht
Dagboek júly 2015Bekiek hele maand 
 
28 júly om 20:27
 
Donderdag ff de boer op met FF Boeren!

Deze zomer organiseert FF Boeren!, na twee succesvolle eerdere edities, weer open dagen op de boerderij. FF Boeren! is een initiatief van LTO Noord, VVB Gaasterland e.o, Boerinnen van Nu en de Agrarische Jongeren Gaasterland. Het doel van de opendagen is het platteland dichter bij de burger te brengen, te laten ervaren hoe het is op de boerderij. Het leven op het platteland komt op het moment vaak in de media en daarom zeggen wij: kom FF Boeren! en ervaar zelf hoe het is!

De verschillende vormen van landbouw zullen worden belicht d.m.v. het openstellen van zoveel mogelijk verschillende soorten bedrijven binnen de agrarische sector. Dit jaar doen er naast verschillende soorten melkveebedrijven ook een geitenboerderij mee, een paardenboerderij, een akkerbouwer en ook kan men oude tractoren bewonderen.

De organisatie is er in geslaagd weer afwisselende routes samen te stellen op 30 juli en 6 augustus. Tussen 11.00 en 18.00 uur gaan de deuren open en zijn er tal van leuke en leerzame activiteiten, voor jong en oud! Kom kalfjes aaien, geitenijs proeven, kijken bij het melken, lammetjes knuffelen en nog veel meer! De boeren staan klaar om u te ontvangen, rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden!

De deelnemende boeren kunt U vinden op www.ffboeren.nl. Ook op Facebook (FF Boeren) en Twitter (@FFBoeren) worden de deelnemers voorgesteld en blijft u op de hoogte van het laatste nieuws. Men kan de routes lopend (de routes verschillen wel in lengte!), per fiets of auto afleggen. Ook bij regenachtig weer zijn de routes prima te doen, er zijn immers allemaal binnenlocaties!

FFBoeren: Het bestuur heeft er weer zin in! v.l.n.r.: Jetse Terpstra, Josien Tuinier, Willeke Veldman, Walte Veldman, Jacoba van der Werf en Dominicus Ketelaar.