dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2015Bekiek hele maand 
 
17 augustus om 12:07
 
Geslaagde preview Musical ‘ Ik, Martinus ’

SNEEK – Op 17 augustus vond voor alle medewerkers van ROC Friese Poort Sneek en pers de preview plaats van het muziektheaterstuk ‘Ik, Martinus’ in ROC Friese Poort in Sneek. In een klein half uur lieten acteurs en zangers zien wat het ­publiek kan verwachten. In stevige rock en blues verpakte songs spelen en zingen de acteurs de rollen van ­Marius (gespeeld door Theun Plantinga), vriend Dominicus (gespeeld door Joël de Tombe), vriendin Sjoukje (gespeeld door Janneke Brakels) en hoofddocent conservatorium (gespeeld door Attie Brouwer) in ­composities en teksten van Sytse Broersma en Elmar Kuiper. Het belooft een theatermuziekspektakel te ­worden, waarbij een historisch gegeven geplaats is in een moderne ‘setting’. Het theaterstuk wordt met veel tempo gebracht en wisselt regelmatig van toneelteksten naar solozang en ­duetten, ondersteund door koorzang en een sterke live rockband en andere muzikanten

‘Ik, Martinus’ is eigentijds muziektheater en wordt gespeeld op twee unieke locaties in Sneek; de St. Martinuskerk en de Martinikerk. Het publiek zal in het verhaal worden meegenomen in de wereld van Sint Martinus en van student Marius. De regie is in handen van Ypy Zysling.

‘Ik, Martinus’ is het verhaal van de Heilige Martinus en master student Marius. De historische Martinus was een onbaatzuchtig persoon. Een conclusie waar Marius niet om heen kan. Marius ziet zichzelf als artiest en droomt van een carričre in de muziek. In de realiteit gaan zijn dromen meedogenloos ten onder wanneer Marius’ ouders hun ware aard laten zien, het conservatorium de slechte resultaten verzwijgt, een docent vergeten is in de spiegel te kijken, vriendschap geen vriendschap blijkt te zijn en onbaatzuchtigheid in de directe omgeving niet wordt waargenomen. Zijn het de zelf gegraven valkuilen om een droom stuk te kunnen slaan of ‘stepping stones’ om een droom uiteindelijk waar te maken? De Heilige Martinus heeft een antwoord, maar is dat wat Marius wil horen? Een dilemma dat zorgt voor een klein menselijk drama dat voor wie het herkent hilarisch of confronterend kan zijn en voor wie het niet kent, een ‘eye-opener’.

De premičre vindt plaat op 11 november; daarna zijn er voorstellingen op 12, 13 en 14 november. Tevens zijn twee reeds uitverkochte dagvoorstellingen voor Sneeker middelbare en MBO scholieren ingepland.

Voor informatie en kaartverkoop, zie www. muziektheatermartinus.nl