dagboek > overzicht
Dagboek november 2015Bekiek hele maand 
 
17 november om 14:55
 
Joris Hagting & Anita Peelen nemen De Verandering over: GROOTsZAND 24

Joris Hagting & Anita Peelen ( van Hotel Restaurant De Daaldersplaats en De Golle ) zijn de nieuwe eigenaren van Restaurant De Verandering. Hieronder exclusief een interview met de horeca ondernemers.

Sinds wanneer?

Nadat wij de afgelopen jaren binnen de Daaldersplaats een fantastisch bedrijf hebben neergezet en wij een prachtig team van echte horecabeesten om ons heen hebben verzameld vonden wij dat we klaar waren voor nieuwe stappen. Nadat wij afgelopen april ons tweede “filiaal” in Gaastmeer openden en daar met een goed gevoel het seizoen hebben afgerond ontstond de gedachte om werk te maken van de wens om ook in Sneek een nieuw restaurant te openen.

Joris Hagting

Na het bekijken van diverse locaties is ons oog gevallen op Grootzand 24. Na gesprekken met de familie Peek die hier ruim 15 jaar de Verandering exploiteerden mogen wij ons de trotse eigenaren noemen van deze Sneeker parel in de horeca. Het mooie van deze locatie is dat het zich bevind in de meest bruisende winkelstraat van Sudwest Fryslan.

Sinds begin van deze zomer zijn wij bezig met de gesprekken , tonen van interesse, onderzoek naar wensen van gasten en ontwikkelingen van het concept. Als echte liefhebbers aan zowel de kant van de verkopers als aan de onze zijn wij gezamenlijk tot een mooie overeenkomst gekomen wat ons de komende 5 jaar de nieuwe uitbaters maakt.

Anita Peelen


Wat?

GROOTsZAND 24 gaat een restaurant worden waar 24 "kleine" gerechtjes op de kaart staan. Je kunt in willekeurige volgorde deze gerechten bestellen. Al naar gelang het moment kies je er 3, 4, of 5 die gezamenlijk een volwaardig diner vormen. Vis, vlees, vegetarisch komen allemaal aan bod.

Het eerste lid van ons nieuwe team is Martijn de Beukelaar. Deze jonge ambitieuze topper die samen met ons het avontuur aan gaat zit vol met creatieve en culinaire ideeën. Samen met hem en team Daaldersplaats zijn we momenteel bezig met de invulling en uitwerking van de menukaart.

Vertrouwde en bekende gerechtjes maar ook verrassend en spannend zullen de menukaart kenmerken.

Een ultieme gelegenheid voor gasten om nieuwe smaken te ontdekken. We zullen daar ook passende wijn- en bieradviezen bij geven. Omdat we iedere 2 maanden een andere menukaart met 24 nieuwe gerechtjes gaan presenteren zullen we ook blijven verrassen. De producten van het seizoen zullen daar vanzelfsprekend een heel belangrijke rol in spelen

Hoeveel stoelen gaat dit restaurant tellen?

Binnen telt het restaurant ongeveer 60 zitplaatsen met in de achterzaal nog ruimte voor 50 personen. Als de Sneker Simmer het toelaat hebben wij bovendien ook op het terras nog 60 mogelijkheden om te komen genieten.

Samenwerken

Natuurlijk mag je van ons verwachten dat ook hier samenwerken, in welke vorm dan ook, terug te zien zal zijn. Het mooie aan deze locatie is dat de Grootzand ondernemers al heel lang laten zien dat samenwerken onderdeel is geworden van hun dagelijkse routine en het in dit dynamische gedeelte van de Sneker binnenstad een van de basisfundamenten is geworden van het ondernemerschap.

Een omgeving waarin wij verwachten ons prima thuis te voelen. Natuurlijk zijn ook zij uitgenodigd om hun ideeën bij ons neer te leggen. De taakverdeling zal worden zoals wij gewend zijn. Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor de locaties zowel voor als achter de schermen.

Echter zonder onze mensen kunnen wij niet bereiken wat wij voor ogen hebben. Onderdeel zijn van dit team is als voetballen in de champions leaque, de mooiste wedstrijden voor het meest enthousiaste publiek en elke dag streven naar het hoogste level.

De tijd

Deze tijd staat naar onze mening voor een periode vol kansen en mogelijkheden. Je ziet dat er een stroming en energie gaande is binnen ondernemersland die wij omarmen.
Problemen? Kansen!
Terugloop? Uitnodigen!

Fantastisch om juist in deze tijd te mogen ondernemen.
Kijk eens om je heen, allerlei mooie zaken en gedreven middenstanders die het feest vinden om gasten en klanten te verwennen, verassen en terug te laten keren. Sneek bruist en als je dat niet zien wil moet je eens naar buiten. Wij weten nog wel wat plekken waar je goed vertier kunt vinden.

Wat staat jullie voor ogen met dit restaurant?

Een kwalitatieve toevoeging op het brede assortiment van horeca bedrijven in Sneek die zich onderscheid en waar de mensen graag terug willen komen. Een avond uit die je bij zal blijven door de omgeving, de beleving en hopelijk je gezelschap. Kom en proef, vanaf 10 december méér dan welkom!!

www.facebook.com/grootszand24