dagboek > overzicht
Dagboek november 2015Bekiek hele maand 
 
18 november om 09:52
 
Sandor van der Heide definitief naar IJsselmeervogels

Het nieuws dat Sandor van der Heide naar IJsselmeervogels vertrekt twitterde ik afgelopen zaterdagavond om 18.15 uur. Gisteravond maakte het bestuur van de Rooien bekend dat Heide vanaf volgende week maandag de trainingen zal leiden!


IJsselmeervogels heeft dinsdagavond overeenstemming met Sandor van der Heide bereikt om als hoofdtrainer van het eerste elftal aan de slag te gaan. De 37-jarige Fries tekent een contract tot het einde van het lopende seizoen en zal vanaf komende maandag de trainingen gaan leiden. Tijdens de derby zal Ruud van de Geest dus nog plaatsnemen als ad-interim trainer.

Van der Heide maakte tot november 2015 deel uit van de technische staf van Cambuur Leeuwarden, maar werd recent uit de staf gehaald en aangesteld als scout. Die situatie was voor Van der Heide onwenselijk, waardoor de wegen van Cambuur en Van der Heide zijn gescheiden. In de periode daarvoor kwamen IJsselmeervogels en Sandor van der Heide elkaar al diverse malen tegen, destijds als speler en/of assistent-trainer van ONS Sneek.

Andre van Diermen, tc-lid met het eerste elftal als aandachtsgebied, is verguld met de aanstelling: “We zijn als TC erg blij met de keuze van Sandor om bij IJsselmeervogels het seizoen af te maken. Hij komt op ons over als een rustige man, die oog heeft voor het menselijke aspect.”

Het proces voor opvolging van Frans Adelaar, wiens weg op dinsdag 10 november jl. van IJsselmeervogels scheidde, kwam vrij vlot op gang. “Na het vertrek van Adelaar kwam er een stortvloed aan sollicitanten cq. kandidaten. De donderdagavond na de betreffende dinsdagavond hebben we die longlist teruggebracht tot een shortlist van vijf personen. Met deze kandidaten is vervolgens telefonisch contact geweest. Dit leidde uiteindelijk tot een gesprek afgelopen vrijdag tussen twee leden van de TC en Sandor van der Heide.”

Het advies van de TC aan het bestuur om met Van der Heide in zee te gaan werd na het onderlinge gesprek alleen maar sterker. “In ons gesprek is Sandor gevraagd naar zijn visie op voetbal. Dit was een blauwdruk van de onze: IJsselmeervogels voetbalt wekelijks voor 1.500 tot 2.000 toeschouwers die vermaakt willen worden. We willen zodoende voetballen in een systeem waar we ons zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander bevinden en waarin zoveel mogelijk hoog druk wordt gezet.”

De technische commissie en het bestuur zijn bewust tot een contract tot het einde van het seizoen gekomen, geeft Van Diermen aan. “Voor het vertrek van Frans Adelaar hadden wij als commissie al een voorgenomen besluit om het traject voor contractverlenging niet op te starten. In plaats daarvan is al eerder een apart traject gestart voor de functie van hoofdtrainer voor komend seizoen. We wilden als TC zit zorgvuldige traject niet laten verstoren door deze situatie.”

IJsselmeervogels feliciteert Sandor van der Heide met zijn overstap naar onze mooie club en wenst hem veel sportief succes om de doelstelling om de top-7 te bereiken te behalen.