dagboek > overzicht
Dagboek november 2015Bekiek hele maand 
 
19 november om 12:25
 
Jan Vlap vertrekt bij Harkemase Boys

Vanmorgen is door het bestuur van Harkemase Boys bekend gemaakt dat trainer Jan Vlap uit Sneek vertrekt aan het einde van dit seizoen bij hoofdklasser uit het dorp in de Friese Wouden. In goed overleg is besloten dat beide partijen niet met elkaar door zullen gaan. Vlap is bezig aan het tweede seizoen als hoofdtrainer bij de zaterdag hoofdklasser. Vorig jaar veroverde Harkemase Boys onder leiding van Jan Vlap de KNVB-districtsbeker Noord. De ploeg uit Harkema wist vorig jaar niet te promoveren naar de Topklasse, ze eindigden op de derde plaats met drie punten achterstand op DVS ’33 Ermelo. De 49-jarige Vlap was eerder onder andere actief als hoofdtrainer bij Lemmer, LAC Frisia 1883, Bergum, Gronitas ,ONS Boso Sneek en asv. Dronten. Met de club uit Sneek werd Vlap in 2013 kampioen van de Hoofdklasse C.

Rinus Michels Award

Jan Vlap werd vorig seizoen voorgedragen als kandidaat voor de Rinus Michels Award. De Rinus Michels Award is een prijs die jaarlijks op initiatief van vakblad De Voetbaltrainer wordt uitgereikt aan de ‘Trainer van het jaar’. Helaas voor de Sneker ging die onderscheiding aan zijn neus voorbij. Adrie Poldervaart werd de winnaar. Bij welke club Jan Vlap volgend jaar actief zal zijn, is nog niet bekend. Dat Vlap niet doorgaat bij de Harkieten is voor hem zelf geen verrassing

Tropenjaren bij Harkema

” Nee is niet een verrassing want zelf gesprek ook aangegaan met de club. Heeft met de intensiteit te maken wat je bij een club als Harkema meemaakt. Harkema is een club die altijd in de belangstelling zal staan en waar zeer veel gebeurt. Zowel binnen als buiten de lijnen en daar ben je volledig op gefocust. Ik zie dan deze twee jaar als tropenjaren en dus als een viertal jaren.

En als dan je gevoel zegt dat het na twee jaar genoeg is geweest moet je daar naar luisteren en ga ik ook mijn gevoel volgen. Dit heb ik ook bij Burgum gedaan.Daar ben ik ook na twee jaar weg gegaan. Want je praat wel over eind 2017 dan en als je daar niet volledig achterstaat dan moet je uit respect naar elkaar daar ook naar luisteren. Ondanks dat de kans heel groot is dat Harkema volgens jaar topklasse speelt moet je wel eerlijk naar jezelf blijven. Eerst wild eik dit met Harkema allemaal goed regelen voordat ik open stond voor een andere uitdaging maar ga ervan uit dat er heus wel een club belangstelling gaat tonen.

Ambitie

Aangaande mijn ambitie is het zo dat ik dat nog steeds heb maar als ik dan zie dat je schijnbaar een giga kruiwagen nodig hebt om ook maar als assistent bij een bvo aan de slag te kunnen gaan denk ik dat het een heel lastig verhaal gaat worden!”