dagboek > overzicht
Dagboek november 2015Bekiek hele maand 
 
23 november om 13:32
 
Pier Damstra nieuwe foarsitter Stichting Sneker Pan

Fanmňrren is un persbericht ( siën FB-site Sneker Pan ) na búten brocht dat Pier Damstra de nieuwe foarsitter fan Stichting de Sneker Pan wurdt. Hij fňlgt Cor Reijenga op as preses. Ik hew Pier un haanfol fragen steld. Hierbij de fragen in ut Snekers en Pier syn antwoarden in ut Hollaans.

Felisiteard met dyn foarsitterskap fan Stichting de Sneker Pan! Dou bist de opfňlger fan Cor Reijinga, dy't út un skipperslaach komt. Wat binne dyn konneksy's met ut skútsjesilen?

"Als kind al eind van de middag bij de Bruna in de Galigastraat de uitslagen kijken, hoe had Jan van Akker het gedaan met de Pan. Jan van Sinds ca 25 jaar gelden ik meegezeild heb met een IFKS skűtsje, daarna bestuurslid van De Lege Walden, toen in het bestuur van de IFKS, ruim 10 jaar. Altijd betrokken geweest bij de Sneker Pan, kort nadat ik uit het bestuur IFKS was gegaan benaderd door Cor Reijenga voor bestuursfunctie(Secretaris)bij de Sneker Pan. Aantal jaren gedaan, door te drukke werkzaamheden ( o.a Friesland Bank – Rabo) in goed overleg besloten te stoppen. Wel betrokken gebleven, vaak op dinsdagavond in het Hok met schipper en bemanning. Ook goede contacten met SKS bestuurders, aantal schippers."

Wannear het ut bestuur dij fraagd om foarsitter te wurden?

"Cor belde ca 1 maand geleden, toen aangeven goed na te willen denken (gezin, werk, meerdere bestuurlijke funkties o.a. OBW, Stichting Oud Sneek, HIS, ), en een gesprek te hebben met de bestuursleden, wat hun verwachtingen zijn, en wat mijn verwachtingen zijn. Afgelopen dinsdag is dit gesprek geweest."

Węrom hestou ja seid?

"Hier kon ik geen nee tegen zeggen, trots dat je gevraagd wordt. Sneker Pan, potdorie!"

Wat is foar dij de groatste útdaging?

"Er samen met de andere bestuursleden voor te zorgen dat de Sneker Pan nog dichter bij de Snekers komt, op termijn te zorgen voor verjonging binnen het bestuur, o.a. door het invoeren van een rooster van aftreden, zorgen dat jongere Snekers betrokken raken. Er is vaak angst voor een bestuursfunctie, (verplichtingen), maar als je een project hebt( vb webstie), dan zijn er volgens ons best mensen te vinden die dit willen opzetten, meer projectmatig of middels commissies.

Maar ook zorgen dat die jongere mensen het leuk gaan vinden om in een bestuur te zitten.
Daarnaast hebben we een prima schipper, een fijne bemanning en partners, goede verhouding met trouwe sponsoren(via Dicky van der Werffonds)

Ut is un frijwilligersfunksy, flau idee hoefeul tiid der in dizze hobby sitten gaat?

"Moeilijk aan te geven, er zijn periodes dat het weinig tijd kost, in het seizoen meer natuurlijk, vakanties aanpassen etc. Prima."

Binne der ňch mear feranderingen in ut bestuur?

"Bestuur bestaat uit Willem Covers(technische zaken), Hetty Groninger(secretariaat) , Tjalling Wiersma(penningmeester) en Richard de Jonge(PR). Mooi bestuur."