dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2016Bekiek hele maand 
 
4 jannewary om 20:25
 
Burgemeester Apotheker: Samen proberen er iets goeds van te maken!

SNEEK – Burgemeester Hayo Apotheker heeft niet zoveel met woorden als participatiemaatschappij, co- creatie of ‘de samenleving dat ben jij’, nee de eerste burger van de gemeente SWF gaat liever ‘gewoon samen proberen er wat goeds van te maken’.

Apotheker sprak deze woorden vanmiddag tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie in het Atrium van Sneek, waar toute SWF elkaar 'folle lok en seine' wenste.

Uiteraard keek Apotheker nog even terug op het eerste lustrum van de fusiegemeente, waarbij hij vol trots meldde dat zijn gemeente ‘de prijs voor de meest inspirerende millenniumgemeente in ontvangst nemen mocht.

Het eerste Regionale Trainingscentrum Zeilen van start zag gaan en er op hoopt dat de Enecotour ook dit jaar weer de gemeente SWF aan zou doen.

Cynisme

Met een goodbye 2015 nam Apotheker afscheid van het voorbije jaar en blikte graag vooruit naar het nieuwe jaar. “Mensen die niet de gemakkelijke weg van het cynisme kiezen. Niet de commentator zijn vanaf de zijkant of de bijrijdersstoel. Mensen die er gewoon zijn voor elkaar en de samenleving. En dat zijn mensen van ons. Ook al lijkt dat vaak niet zo, als je de media volgt. De positieve houding, samen de schouders er onder: het is gelukkig nog steeds de stille kracht in veel gemeenten. Maar dat mag wel wat meer worden gezegd”, opende Apotheker zijn vooruitblik.

Lokale democratie

Vele raadsleden waren vanmiddag aanwezig en voor hen had de burgervader stimulerende woorden: “Voor raadsleden vergt het zo langzamerhand een extra zintuig om door de waan en de kritiek van de dag heen te kijken. Om de juiste afweging en inschatting te maken. Om de stille krachten van de samenleving op een juiste wijze te faciliteren en te honoreren. Om te kijken naar echte noden. Om de lokale democratie te dien.”

Het jaar 2016

Voor 2016 genoeg onderwerpen om er iets goeds van te maken waarbij Apotheker puntsgewijs de volgende zaken noemde:

- Een mooie opening van het AZC in Sneek
- Een sterkte start van het ondernemersfonds, waaruit veel goede initiatieven komen.
- Een mooi uitgewerkt plan voor de Marktstraatpanden van de gemeente.
- Nieuw Museum Houtstad IJlst.
- De nieuwe Klameare Workum, met een spetterende opening.
- Het Hanze kwartier Stavoren in nieuwe glorie.
- Aantrekkelijke woningbouwplannen in bijvoorbeeld Harinxmaland en Houkepoort.
- Het defintieve verhaal voor stadhuis Bolsward in aanloop naar 2018.
- Meer banen voor mensen die weer aan de slag kunnen.

De burgemeester besloot met: “En, natuurlijk we gaan een beetje op elkaar letten en voor elkaar zorgen! Ik wens u een heel goed en gezond 2016!”

Foto's: Jan Douwe Gorter

UPEDATE ( Video verslag nieuwjaarsreceptie van Friesland Actueel )

Terugblik Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie gemeente Súdwest-Fryslân druk bezocht (Terugblik)

Geplaatst door Friesland Actueel op dinsdag 5 januari 2016