dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2016Bekiek hele maand 
 
8 jannewary om 11:25
 
Culinaire Elfstedentocht in Sneek op vrijdagavond 5 februari 2016

Weer of geen weer, ijs of geen ijs: vrijdagavond 5 februari 2016 om 18:00 uur gaan circa 300 deelnemers van start voor de Elfstedentocht. De Culinaire Elfstedentocht wel te verstaan, waarbij de koks van elf restaurants in en om Sneek het achterste van hun tong laten zien in de vorm van tapasachtige en tongstrelende gerechtjes met een knipoog naar de schaats-Elfstedentocht. Smaakpapillen kietelen in optima forma.

De 2016 editie is al weer de achtste keer dat de Culinaire Elfstedentocht plaats vindt. Vaste prik met een maximum van 300 deelnemers. Iedere deelnemer, die een startkaart (tevens stempelkaart) ŕ € 32,50 heeft gekocht bij een van de verkoopadressen, wordt ingedeeld in een groep .

Elke groep start in een ander etablissement en krijgt daar een tapasachtig hapje geserveerd. Twintig minuten later klinkt de bel voor de wissel en de groepen hebben vervolgens tien minuten tijd om zich naar het volgende adres op de stempelkaart te begeven, waar de gehele procedure zich herhaalt en men een stempel krijgt. Enzovoorts…tot de stempelkaart (en de deelnemer) vol is.

Dit jaar vier nieuwkomers bij de stempelposten: De Kastanje, Klein Java, Cook & Ny en Pata Negra. De deelnemers leggen het parcoers wandelend af, met uitzondering van het traject naar Epemastate. Het vervoer van en naar het prachtige landhuis in IJsbrechtum is geregeld met busjes. Daarnaast heeft de organisatie er op toegezien dat de gerechten nog meer dan in het verleden op elkaar zijn afgestemd en wordt er bij elk gerecht een wijnadvies gegeven.

Voorverkoopadressen: Irish Pub, Onder de Linden en De Walrus.
U kunt ook alvast reserveren, want vol is vol!

Deelnemers: Eetcafé De Lachende Koe; Restaurant De Kastanje; Chinees restaurant Sing King Ling; De Walrus eten, drinken enzo… ; De Bommel; Restaurant Onder de Linden; Hotel De Wijnberg; Indonesisch restaurant Klein Java; Tapasrestaurant Cook & Ny; Pata Negra; Epema State.