dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2016Bekiek hele maand 
 
10 jannewary om 11:17
 
Sneker voetbal topklassers willen topsportstatus van SWF

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, 4 januari j.l. van de gemeente SWF waren beide "Boso-voorzitters" aanwezig. O.N.S. bestuurslid Maaike Stienstra flankeerde de heren.

SNEEK - O.N.S. Boso Sneek en SWZ Boso Sneek, de beide plaatselijke voetbal topklassers hebben het gemeentebestuur van SWF een gezamenlijke brief gestuurd met het verzoek om beide verenigingen een topsportstatus te verlenen.

Dat maakte ONS-voorzitter Harm de Wagt gistermiddag bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak na afloop van de wedstrijd tussen de beide Sneker clubs. Met het verzoek willen beide besturen in aanmerking komen voor een versnelde procedure voor het vervangen van de grasmatten van de hoofdvelden.

Samenwerking

“Tijdens de ledenvergaderingen van beide verenigingen hebben de besturen, bij monde van hun voorzitters aangegeven, dat vormen van samenwerking tussen beide verenigingen worden onderzocht. Dit bevindt zich nog in een pril stadium, maar beide besturen hebben gemeend om gezamenlijke activiteiten te moeten arrangeren”, vertelde de ONS-voorzitter.

Het spelen van oefenwedstrijden tussen ONS en SWZ zal de onderlinge samenhorigheid verbeteren, liet de ONS-voorzitter weten. “ Al besef ik ook dat de onderlinge rivaliteit zal blijven.”

De Wagt ging in zijn toespraak nog verder in op het item ‘samenwerking’ tussen de op het hoogste amateur niveau spelende Sneker voetbalclubs.

“In navolging van het zeilen en het volleybal in de gemeente zullen wij genoodzaakt zijn om samen te werken.
Bovendien is de wens uitgesproken, dat de wederzijdse businessclubs, daar waar nodig, gezamenlijk optrekken om sponsoren warm te maken om aan beide verenigingen een financiële bijdrage te willen geven.

Ik wil hierbij benadrukken, zoals in de statuten staat vermeld, dat de leden van de verenigingen de zeggenschap hebben en dat beleidsbepalende koerswijzigingen altijd door de leden moeten worden getoetst en goedgekeurd.
Hierbij zullen heel veel sentimenten meespelen.
Ik ben mij dit terdege bewust en zal hierop zoveel mogelijk anticiperen.

Het is echter wel een gegeven, dat, wanneer wij als bestuur en businessclubbestuur achterover leunen en bedenken hoe geweldig wij tot nu toe gepresteerd hebben en hoe gezellig het altijd is geweest, de boot voor de toekomst zullen missen.

Wij moeten openstaan voor de toekomst en deze zal niet meer gelijk zijn aan het heden en het verleden”, aldus Harm de Wagt.

SWZ Boso Sneek-voorzitter Frank Slob was gistermiddag aandachtig toeschouwer bij de oefenwedstrijd tussen beide Sneker verenigingen.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de ONS-kantine was ook SWZ Boso Sneek-voorzitter Frank Slob aanwezig.
Slob heeft een ONS-verleden, waar hij in de jeugd ooit het oranje shirt droeg.

De Wagt op zijn beurt is na zijn actieve voetbalcarričre in toen nog Hubert Sneek 4 donateur van deze vereniging geworden.

Dat er gistermiddag naast zijn collega-bestuurder Slob nog andere Sneek aanhangers aanwezig waren ontlokte De Wagt de volgende uitspraak: “Het doet me nu een genoegen, dat er nu wat omzet wordt gegenereerd in onze kantine door de spelers en aanhang van SWZ Boso, zodat mijn jaarlijkse bijdrage enigszins gecompenseerd wordt.”

Boso heeft het sponsorcontract bij beide verenigingen verlengd werd gistermiddag bekend gemaakt.