dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2016Bekiek hele maand 
 
12 jannewary om 10:40
 
Sneker Filmwinter staat voor de deur

SNEEK – De enige echte winter dit jaar is De Sneker Filmwinter, op 14, 15, 16 en 17 januari. Geen kou, geen gladheid, geen dun ijs, maar gezelligheid, warmte, een vorkje prikken en een glaasje kantelen, vrienden en bekenden. En vooral véél films.

Treed binnen in het universum van de filmofiel en zie de beste films van het afgelopen jaar, of nog (iets) daarvoor. Bijvoorbeeld Birdman, een film die je meerdere malen gezien moet hebben. Muziekdocumentaires Amy, Seymour, en Erbarme Dich. Boekverfilmingen. Een geweldige familiefilm, O Menino e o Mundo, overladen met prijzen.
Maar ook The Hateful Eight, de nieuwste Tarantino. En dit jaar is de openingsfilm op14 januari de premičre van The Danish Girl. Geregisseerd door Tom Hooper (bekend van The Kings Speech, en Les Miserables). De hoofdrolspeler, Eddie Redmayne, kennen we als Stephen Hawkins in The Theory of Everything. Hij won voor die rol een Oscar, en is nu opnieuw genomineerd voor zijn hoofdrol als Lili Elbe in The Danish Girl.

U kunt in totaal 14 films zien op de festivallocatie CineSneek. Zie voor het volledige programma: www.snekerfilmwinter.nl