dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2016Bekiek hele maand 
 
16 jannewary om 18:38
 
ONS-spelers laten trainer in kou staan: 0- 2 verlies tegen hekkensluiter

SNEEK – Helemaal pissed off was trainer Richard Karrebelt na afloop van de kansloos verloren wedstrijd van zijn O.N.S. Boso Sneek tegen hekkensluiter SteDoCo: 0- 2!

Uiterlijk viel er weinig aan Karrebelt te zien, hooguit dat hij in het laatste kwartier wat vaker van de bank kwam om zijn ploeg aan te moedigen. Echter er was geen coachen aan vanmiddag, deze ploeg kon of wilde niet voor hem door het vuur. Sterker nog, het XI-tal liet de trainer en zijn staf in de kou staan en het was vanmiddag verrekte koud op het Zuidersportpark.

Curty Gonzales: te laat en dus kon het trainingspak de eerste 45 minuten aan!

Het begon al voor de wedstrijd, toen een drietal spelers te laat in Sneek arriveerde. Onder hen Curty Gonzales, die zodoende in plaats van op hert veld naar de bank verwezen werd. Toen Gonzales er in de 57ste minuut in kwam was dat buiten het zicht van de trainer om te gęnant voor woorden dat een medespeler zijn wedstrijdshirt uit de kleedkamer moest halen. Hoe zo, bezig met de wedstrijd?!

In een rommelige slechte eerste helft creëerde ONS weinig kansen en wist ook de hekkensluiter van de topklasse niet echt een vuist te maken, zodat de brilstand geen verwondering wekte. De eerste minuten na de thee leek het er zowaar op dat ONS aanzette voor een goed resultaat, echter al snel werd duidelijk dat SteDoCo niet mee wilde werken. ONS anticipeerde amper op wat er gebeurde, er was simpelweg weinig zelfvertrouwen.

Balverlies in de 61ste leidde tot een vlijmscherpe counter van de ploeg uit Hoornaar, fraai afgemaakt door de man met de Friese voornaam Sjoerd van der Waal. Drie minuten later in een identieke situatie lag nummer twee al achter ONS-doelman Eelke Kooistra, nu mocht Ali Yilmas vanaf de middenlijn zo doorgaan en de trekker overhalen: 0-2.

Aan niet was te merken dat ONS nog in een goed resultaat geloofde, SteDoCo kreeg in de 71ste minutt zelfs nog een grote kans op de 0-3, maar die schande bleef de Snekers bespaard. In de laatste tien minuten leek ONS nog even aan te zetten, verder dan een bal op de lat kwamen de oranjehemden niet.

Een valse (her-) start van de competitie, een directe concurrent voor degradatie die dichterbij kruipt en een trainer die de pest in heeft over de mentaliteit van een aantal van zijn spelers. Het was wel eens gezelliger op het Zuidersportpark.

Volgende week staat er voor ONS een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis, vijfde op de ranglijst, op de rol.