dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2016Bekiek hele maand 
 
25 jannewary om 09:23
 
Jacobi: "Ik ben eventueel bereid lijsttrekker te worden in 2017!"

“Alleen al om anderen binnen de partij angst in te boezemen ben ik bereid om eventueel lijsttrekker te worden in 2017!” Bafff! Tweede Kamerlid Lutz Jacobi liet er gistermiddag geen gras over groeien op de vraag van haar fractiegenoot Jacques Monasch of zij opnieuw kandidaat is de PvdA te leiden bij de komende verkiezingen. Jacobi deed de uitspraak tijdens het Gesprek van Sneek in Café Vellinga.

Monasch maakte in zijn vraagstelling ook even duidelijk hoe de verhoudingen binnen zijn partij liggen: “In de peilingen staan wij nu op negen zetels, ik denk dat jij dit veel beter zou doen…”

Jacobi moet niets hebben van ijdeltuiterij en als zij ooit voorzitter van haar grote sportliefde SC Heerenveen zou worden, dan zou het adagium ‘dienend’ hoog bij haar in het vaandel staan. Verder vertelde Jacobi in het gesprek met Monasch dat zij er nog steeds niet gerust op is dat minister Henk Kamp de kleine gasvelden, o.a. in de buurt van ‘Top & Twel ‘, met rust zal laten. “We moeten met de kop de andere kant op, aan alternatieve energiebronnen denken”, zo betoogde de politica.

Dat er voorlopig niet gebouwd wordt in de kuststrook, Jacobi is een groot tegenstander van bouwen in de duinenrij van Nederland, stelt haar gerust met een lichte aarzeling. “ Die plannen zijn voorlopig de ijskast weer in, maar ik vertrouw de minister voor geen donder!”