dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2016Bekiek hele maand 
 
26 jannewary om 17:20
 
Bas van Wegen nieuwe keeper O.N.S. Boso Sneek

Zaterdagmiddag a.s. voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen Scheveningen tekent keeper Bas van Wegen een contract bij O.N.S. Boso Sneek. Van Wegen nu nog doelman bij zondagamateurs van MVV Alcides uit Meppel is 31 jaar en speelt inmiddels sinds 1 juli bij de Drentse club. Volgens kenners is Van Wegen een ‘echte puntenpakker’.

Van Wegen begon zijn loopbaan in 2006 bij NAC Breda waar hij niet verder kwam dan de positie van derde doelman. In 2008 ging hij naar HFC Haarlem en daar speelde hij, tot aan het faillissement van de club in januari 2010, in totaal 18 wedstrijden. Op 28 januari2010 werd bekend dat hij op amateurbasis voor FC Emmen gaat spelen. En daar is hij niet aan spelen toegekomen. In het seizoen 2010/2011 komt hij voor m.v.v. Alcides (hoofdklasse C) uit. Hij heeft zijn jeugdopleiding genoten bij SV Geinoord uit Nieuwegein.

Tien dagen geleden liet Van Wegen met RTV Drente weten dat hij toe was ‘aan een nieuwe uitdaging. “ Deels omdat ik een nieuwe prikkel wel nodig heb, maar ook vanwege de toch wel teleurstellende prestaties van de laatste jaren bij Alcides. Eigenlijk ging het elk jaar iets minder, terwijl er juist progressie moet zijn."

Van Wegen liet in datzelfde interview weten dat hij nog niet met een andere club had gesproken. "Nee, maar ik hoop dat een mooie club zich gaat melden. De reisafstand is voor mij niet doorslaggevend, het gaat me vooral om de ambities van de club."

Nu is dus bekend geworden dat de ervaren doelman naar de Sneker topklasser zal verhuizen met ingang van het nieuwe seizoen.