dagboek > overzicht
Dagboek mei 2016Bekiek hele maand 
 
2 mei om 16:38
 
Theater aan het water in Heeg: aanrader!

Wat un hearleke relekste namiddach en avend was dat gister in Heech! Na de 25 km wandeltňcht in Gaasterlaan en un ferfrissende douche naar Heech om dęr met de sloep fan Rob van Barneveld de Hegemer Poelen op te gaan. Goëd fulde picknickmand met en un uurke geniete fan dizze earste echte foarjaarsdach. Dęrna geniete fan un lekkere bbq op de werf fan Pier Piersma en ferfňlgens naar de teaterfoarstelling fan Sophie & Aukelien Hoytema in de loads op ut werfterrein:


Help, mijn moeder danst de salsa, een muzikaal, herkenbaar en humoristisch reisverhaal van moeder en dochter in Cuba.

Ze hebben allebei net een ongelukkige liefde achter de rug en dan worden ze getrakteerd op een vakantie naar Cuba. Moeder en dochter verheugen zich op de witte stranden, de prachtige natuur, een beetje rust en vooral op de opzwepende muziek van de salsa.

Maar, een dochter van 30 reageert natuurlijk heel anders op al die indrukken dan een moeder van 60. Waar zijn al die Cubaanse mannen eigenlijk op uit, wie durft er het autootje te besturen? Botsen ze nog met de strenge autoriteiten en komen ze nog wel toe aan een beetje cultuur, ontspanning en een mooie Cubaanse sigaar? De conflicten tussen Aukelien (moeder) en Sophie (dochter) van Hoytema zijn onvermijdelijk, maar gelukkig is humor de familie van Hoytema niet vreemd.

Muzikale begeleiding op piano: Ed Boekee

Met deze theatervoorstelling werd de start gegeven van een nieuw Theaterseizoen aan het water in Heeg. Voor meer info zie op www.sloepentochtheeg.nl Is een absolute aanrader!