dagboek > overzicht
Dagboek mei 2016Bekiek hele maand 
 
13 mei om 16:37
 
Unieke Samenloop voor Hoop Kalender


Op 24 en 25 september wordt op het Veemarktterrein De Samenloop voor Hoop georganiseerd, met als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van die vreselijke ziekte kanker. Tien dames uit Sneek staken de koppen bij elkaar met als doel een ludieke actie te initiëren om geld in te zamelen.

“Het idee voor een kalender komt vanuit Marije Hoekstra uit Sneek” vertelt Ciska Walstra. “Haar moeder kreeg in 2009 het vreselijke bericht dat zij borstkanker had. Gelukkig heeft zij deze ziekte overwonnen, maar de angst zit er nog goed in. Toen we hoorden dat de Samenloop voor Hoop op 24/25 september in Sneek georganiseerd ging worden, is Marije meteen gaan rondvragen wie er mee wilden doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Er moest een prachtige kalender ontwikkeld worden, waarin de verschillende kleuren Ribbon de kern van het thema vormen. Deze Ribbons worden uitgedragen door 10 geweldige dames die allemaal op verschillende manieren te maken hebben gehad met deze vreselijke ziekte”. De foto's zijn gemaakt door Paul de Bruin ( www.pauldebruin.nl)

De ‘Kalender voor Hoop’ is te koop voor 10 euro per stuk. De gehele opbrengst van de kalender, mogelijk gemaakt door bijna 50 bedrijven en instanties, gaat naar het KWF, net alle donaties die gedaan kunnen worden voor onze 24 uurs estafetteloop.

Foto: Woensdagavond presenteerde Ciska Walstra de kalender tijdens een bijeenkomst van bestuur en medewerkers voor de Samenloop.

De Kalender voor Hoop is te bestellen op : https://acties.samenloopvoorhoop.nl/kalendervoorhoop