dagboek > overzicht
Dagboek júny 2016Bekiek hele maand 
 
12 júny om 09:37
 
Hoge opkomst bij bruisende open dag Kunstencentrum Atrium

De open dag van Kunstencentrum Atrium in Sneek kon op zaterdag 11 juni rekenen op enkele honderden bezoekers. Op de leslocatie aan het Oud Kerkhof maakten jong en oud kennis met lessen en cursussen op het gebied van muziek, dans, theater, muziektheater en beeldende kunst. Met allerlei activiteiten binnen en buiten het kunstencentrum was het een bruisende middag.

In het hart van het kunstencentrum was het van 12.00 tot 16.00 uur constant druk bij de informatiekraampjes die door Atrium-docenten werden bemand. De muziekleraren hadden hun instrumenten meegenomen. Mede aangestoken door het enthousiasme van de leerkrachten gaven veel mensen zich op voor een les of cursus. Ook werden er gratis proeflessen geboekt.

In de lokalen kon meteen al een speciale, korte proefles worden gevolgd: de muziektapas. Doordat deze kennismaking slechts twintig minuten duurde, kon er van meerdere instrumenten worden geproefd. Sommige bezoekers durfden het na een proefles aan om samen met andere proeflesvolgers een klein optreden te geven in de Noorderkerkzaal, die aan het kunstencentrum is verbonden.
Ook de open lessen en demonstraties konden rekenen op veel belangstelling.

Onder meer leerlingen en docenten van de cursussen pottenbakken, schilderen en beeldhouwen lieten hun vaardigheden zien. Verder namen bezoekers deel aan rondleidingen door Cultuur Kwartier Sneek (Theater Sneek, Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium) en was er voor kinderen een puzzeltocht.