dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2005Bekiek hele maand 
 
31 augustus om 17:18
  In de LC staat de laaste dagen un wat mysterieuze adfertęsy: “ welkom ” met de ferwizing naar www.noorderland.nl
Nau weet ik ondertussen út persberichten dat der donderdach a.s. un nieuw magazine útkomt. De Noordelijke Dagbladcombinatie ( NDC ) sal ut blad útgeve. En ut sal gaan over de kwaliteit fan ut leven in ut noarden. Der staan ferhalen in over natuur, kultuur en woane. De naam fan ut tydskrift wurdt Noorderland. Niks mis met, hoe mear bladen hoe liever ik ut hew. Mar toen ik fanmiddach de site fan Noorderland anklikte, had ik even plaatsferfangende skaamte. De tekst dy’t dęr delskreven is wurd ik nyt fleurech fan:
" Noorderland moet blijven! Drenthe, Friesland en Groningen, ze moeten blijven! De rust en de ruimte, de heidevelden en het water, de weilanden en de bossen, wat zou NOORDERLAND zonder zijn ??? Maar ook de mooie steden en dorpen vol mooie kroegen en winkeltjes en musea! NOORDERLAND is dan ook een land met een geschiedenis van duizenden jaren, geschiedenis die nog steeds, overal voel- en merkbaar is!
En ook al die lekkere dingen als boffert en poffert en turfjes en Beerenburg en koek en zo voorts. En natuurlijk de mensen, vriendelijk en nuchter, hartelijk en hardwerkend, en van het leven genietend... ze maken Noorderland tot een wonderschoon land!
We zijn trots op ons mooie Noorderland! En we willen iedereen in NOORDERLAND de kans geven te laten zien dat we Noorderland in ons Hart hebben gesloten !!!"

Blauwejeitertekst, met dry útroeptekens. Nyt te gau oardele, mar as dit de opmaat is foar wat de lezers ferwachte kanne, dan wiist ut nyt bęst.
Fanmňrren foar ut earst na de fekaansy wear op skoal weest, un paar omtrekkende bewegingen maakt. Boel wat klaarsette foar folgende week, bitsje oprúme, datsoarte fan dingen.
Fanmiddach lekker in ut sontsje sitten en de laaste bladsiden fan 'It ferset' fan Harmen Wind útlezen. Un indrukwekkende roman, dęr't ik nau un resęnsy over skriëve sal.