dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2005Bekiek hele maand 
 
31 ňktober om 18:33
  De earste skoaldach na de herstfekaansy was nyt eens su wennen foar mij. Gewoan wear un nofleke dach had met myn 15 kyndes. Gyn spektakulęre dingen gebeurd, mar soms kan gewoan ok wel bútengewoan weze.
Fanavend sal ik wear met ut 'Onder de Linden'- jubileumboek bezech. Der komme nňch hieltyd aardege ferhalen binnen, na un oproep in ut Sneeker Nieuwsblad. Un moaie anekdoate over Gerard Bolhuis was de folgende:

" Gerard Bolhuis was niet zo’n prater, maar voor de gasten die hij goed kende had hij altijd even tijd. Op een keer stond hij bij een tafel van een groep Snekers die zojuist de maaltijd hadden genuttigd. Er zaten nogal wat vlekken op het tafelkleed, wat Bolhuis met een glimlach deed verzuchten: “ Vergeet de vlekken, onthoudt de gezelligheid, daar draait het in het leven om! ”
Onder de Linden, nňch nyt eens su lang leden

Ik weet nyt hoe't ut jim fergaat met de wintertiid, mar ik was fanmňrren nňch op 'e somertiid wakker. Gek su'n inwendech klokje. Kwart foar seuven was fanmňrren gyn kwart foar seuven, mar kwart foar ses! Bin benijd hoe lang dy wekker binnen in mij nňch op de ouwe tiid afloopt.